Bitti sandık ama korkulan oldu! Kabus yeniden başladı maske geri geliyor

TAKİP ET

Tüm dünya 2 yıl boyunca covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçirmişti. koronavirüs salgını bu yıl itibariyle Nihayet hayatımızdan çıkmaya başlarken ülkemizde de maske yasağı Geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Ancak uzmanlardan herkese korku salan o uyarı yapıldı. Koronavirüs salgını kâbusu Maalesef geri dönüyor. Ekim ayında maske yasağı yeniden gelebilir.

Reklam
Reklam

Covid-19 salgını Neredeyse 2 yıldan bu yana tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Nihayet Bu sene biraz rahatladık derken kabus geri dönüyor gibi duruyor. Almanya, koronavirüs salgını etkilerinin tamamen ortadan kalkması için Ekim ayından itibaren maske yasağını geri getirmeyi düşünüyor. Özellikle Restoran, bar ve mağazalarda Maske takmak zorunlu olacak. Alman gazetelerinde yer alan habere göre bu plan Ekim ve Mart ayları arasını kapsıyor. Yani Almanya kış aylarında covid-19 savaşına devam edecek gibi görünüyor.

Koronavirüs salgını yeniden hayatımıza girmemesi için sert önlemler almayı planlayan Almanya'nın bu kararı bilim insanları tarafından da mantıklı bulunuyor. Bilim insanları, kış aylarında covid-19 salgınının yeniden etkili olabileceğini belirtirken koronavirüs salgını sonrasında hayatın tadını çıkarmaya başlayan vatandaşlara da uyarılarda bulunuyor.
 

Gevşemek felaketi getirebilir

Almanya'da hükümetin Ekim ayından Mart ayına kadar bazı alanlarda maske zorunluluğu getirmesi gündemde. Alınan bilgiye göre Alman hükümeti mağaza, Restoran, Bar ve alışveriş merkezi maskeyi zorunlu yapmak istiyor. Ayrıca kamusal alanlarda da maske takılması gündemde. Alman hükümeti özellikle kış aylarında gevşemenin felaketi getirebileceğini ve koronavirüs kabusunun geri dönebileceğini düşünüyor.
 

Kış aylarında artıyor

Almanya'nın bu planını kağıt üzerinde  ‘Oktober bis Ostern’ Olarak adlandırıldığı yani Ekim'den Paskalya’ya deyiminin kısaltması olduğu öğrenildi. Soğuk havaların iyiden iyiye etkisini gösterdiği aylarda Almanya'da sürücülerin arabalarına kış lastikleri taktıkları dönemde de bu deyim kullanılıyor. koronavirüs salgını ile mücadele konusunda da benzer bir önlemin alınması gündemde. Özellikle araştırmalar kış aylarında virüsünü daha çok arttığını gösteriyor. Almanya'da Bu nedenle böyle bir önlem alma yoluna gitmeyi planlıyor.