Black Friday ne zaman başlıyor? Efsane cuma indirimleri kaç gün sürecek?

TAKİP ET

Herkesin merakla beklediği ve yıl da bir kere gerçekleşen black friday yani efsane Cuma indirimlerinin ne zaman başlayacağı ise sıklıkla araştırılmaya başlandı. Alışveriş sevenlerin bugünü özellikle beklemesi yoğun ilgiyi de göstermektedir. Online alışveriş ile yapılan bu black friday ne zaman olacağı ise merak konusu oldu. Efsane Cuma indirimleri ne kadar, ne zaman sorularının yanıtları haberimizde

Reklam
Reklam

Her yıl Kasım ayında gerçekleşen Black Friday günü alışveriş yapacakların heyecanlarını arttırıyor. Efsane Cuma olarak bilinen indirim günlerin ise 26 Kasım Cuma günü başlayacağı duyuruldu. Bu indirim gününde online alışveriş siteleri ve büyük mağazalar için indirim furyası başlıyor.
Black Friday nedir?
Yabancı ülkelerde başlatılan Black Friday, kara Cuma olarak tarihlere geçmiştir. Amerika da Şükran Günü’nden sonra gelen Cuma gününe Black Friday denmektedir. Beklenen bugünlerde mağazaların açılış ve kapanış saatlerinde değişiklik görülmektedir. Herkesi şaşırtacak oranda indirim yapılması ve akıl almaz derece de indirimli satış yapılacaktır. Efsane Cuma resmi bir tatil olarak kabul edilmemektedir.
Alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.
 

black friday ne zaman efsane cuma ne zaman kara cuma ne zaman