BMC'den öğrencilere burs müjdesi! Başvuru yapan öğrencilere 1250 TL ödeme yapılacak

TAKİP ET

Teknoloji şirketi BMC'den öğrencilere burs müjdesi geldi. BMC ile Gelecek Senin projesi kapsamında başvuru yapan öğrencilere 1250 TL ödeme yapılacak. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Üniversitelerine bu sene ilk defa giriş yapan öğrenciler ailelerine daha az yük olmak amacıyla ek gelir elde etmek için araştırmalarına devam ediyor. Bir çok devlet ve özel kurum bu konuda öğrencilere çeşitli burs ve kredi destekleri vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji alanındaki önemli şirketlerinden birisi olan BMC’den öğrencilere burs müjdesi geldi. BMC ile Gelecek Senin projesi kapsamında üniversiteye bu sene ilk defa başlayan öğrencilere 1000 TL - 1250 TL arasında burs verilecek. Bu haberle beraber ‘’BMC ile Gelecek Senin’’ projesinin detaylarını öğrenmek isteyen öğrenciler arama motorları üzerinden araştırmalarına başladı.
BMC’den Öğrencilere Burs Müjdesi
Türkiye’nin otomotiv teknolojisi alanındaki söz sahibi şirketlerinden olan BMC lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilere müjdeli haberi verdi. BMC’den yapılan açıklamaya göre üniversiteye bu sene ilk defa başlayan öğrencilere 1000 TL - 1250 TL arasında burs verilecek.  Öğrenciler ise bursa başvurmak için gerekli şartları öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. İşte BMC’nin sağlayacağı bursa başvurmak için gereken şartlar:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
- Eğitim hayatını tamamlayabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyması
- Sabıka kaydının olmaması ve bu durumu belgelemesi
- Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrencilerin %100 burslu olması
- Lisans bursu için öğrencinin hazırlık sınıfı, birinci sınıf ya da ara sınıfta olması
- Lisansüstü Burs için Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmasıLisansüstü Bursu için öğrencinin seçeceği tez konusunun BMC’nin faaliyet gösterdiği iş kollarıyla ilgili olması 
- Ara sınıf öğrencileri için eğitim hayatına aralıksız devam etmek, alttan ders bırakmamak ve 4’lük sistemde en az 3, 100’lük sistemde ise en az 75 not ortalamasına sahip olmak gibi şartlar bulunuyor. 
BMC Burs Desteğine Hangi Üniversite ve Bölümler Başvuru Yapabilir?
BMC’nin üniversite öğrencilere sağladığı burs desteğine hangi üniversite ve bölümlerin başvuru yapabildiği sorusu öğrencilerin kafasını meşgul eden sorulardan birisi olarak öne çıkıyor. İşte BMC burs desteğine başvuru yapabilecek üniversite ve bölümler:
Üniversiteler
- Boğaziçi Üniversitesi
- Dokuz Eylül Üniversitesi
- Ege Üniversitesi
- İstanbul Zaim Üniversitesi
- İstanbul Teknik Üniversitesi
- İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Koç Üniversitesi
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Sabancı Üniversitesi
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Bölümler
- Bilgisayar Mühendisliği
- Ekonomi
- Elektrik Elektronik Mühendisliği
- Endüstri Mühendisliği
- İktisat
- İşletme
- İşletme Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Matematik
- Matematik Mühendisliği
- Mekatronik Mühendisliği 
Bu üniversitelerden ve bölümlerden herhangi birisinde eğitim hayatına devam eden üniversite öğrencileri BMC’nin ‘’BMC ile Gelecek Senin’’ projesi kapsamında verdiği burs desteğine başvuru yapabilecek.

BMC burs BMC ile Gelecek Senin üniversite 1250 TL