Bodrum'da Yapılacak 5 Aktivite

TAKİP ET

Bodrum tatili yapmayı düşünenlerin kafasını en çok karıştıran konu, Bodrum'da ne yapılır sorusunun yanıtı. Zira Bodrum, sunduğu geniş seçeneklerle rengarenk bir tatil ortamı sunuyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’de tatil dendiğinde ilk akla gelen merkezlerin başında Bodrum geliyor. Masmavi, berrak suları ile meşhur koyları, eğlenceli tatil ortamı ve kültürel varlıkları ile Bodrum, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Beyaz evleri ile meşhur Bodrum, mutfak kültürü, eğlence ortamı ve tatilde sunduğu aktivite olanakları ile de dikkat çeken bir yer. Bununla birlikte, Bodrum tatili yapmayı düşünenlerin kafasını en çok karıştıran konu, Bodrum’da ne yapılır sorusunun yanıtı. Zira Bodrum, sunduğu geniş seçeneklerle rengarenk bir tatil ortamı sunuyor.

Bodrum merkezi görmek

Bodrum tatilinde, yapılacak şeylerin başında merkez bölgesini ve harika kordon hattını keşfetmek geliyor. Bodrum’da Kumbahçe mahallesinden kaleye kadar uzanan hat, akşam yürüyüşlerinin en popüler rotalarından biri. Yürüyüş yapanlar, bisiklete binenler ve spor yapanlar için Bodrum kordon hattı meşhur. Bodrum’un merkezinde, dileyenler turistik hediyelik eşyaların satıldığı butik dükkanları gezerken, dileyenler de merkezde sıralanmış kafe ve restoranlarda zaman geçirebiliyor. Teknelerin, yatların ardı ardında sıralandığı Bodrum’da, günbatımının eşsiz güzelliğine tanık olmak mümkün.

Su Altı Arkeoloji Müzesi’ni keşfetmek

Bodrum’un en özel noktalarından biri, su altı arkeoloji müzesi. Bodrum Kalesi’nin hemen altında yer alan bu müzenin özelliği Türkiye’nin tek su altı arkeoloji müzesi olması. Bodrum ve çevresinde yer alan önemli turizm merkezlerinde elde edilen tarihi eserler, kalıntılar müzede sergileniyor. Bölgenin su altı arkeolojik zenginliği oldukça yüksek. Bu nedenle tarih tutkunları için, deniz tarihi meraklıları için su altı arkeoloji müzesi mutlaka görülmesi gereken bir yer. 1000 yıllık bir batık geminin sergilendiği müze, heyecan verici bir deneyim sunabilir.

Tekne turlarına katılmak

Bodrum tatilinde yapılması gereken onlarca aktivite olsa da, en üst sıralara yazılması gereken aktivitelerden biri tekne turları. Bodrum, denizle iç içe geçmiş bir dünyaya sahip ve tekne turları, dolu dolu bir gün geçirmek isteyenler için ideal. Tekne turları genel olarak sabah 9 ile 10 arasında başlıyor ve akşam 6 gibi sona eriyor. Bodrum’da birçok koyu görme şansı sunan tekne turları ile, güzelliği ile insanı büyüleyen koyları, plajları keşfetmek mümkün. Müzikli ve yemekli bir deniz deneyimi sunan günlük tekne turlarına katılmak için, Bodrum merkezinde, kordon hattında standlarda rezervasyon yaptırmak mümkün.

Bodrum plajlarında yüzmek

Bodrum aktiviteleri içinde, bölgenin birbirinden güzel plajlarını keşfetmek oldukça önemli. Bodrum, geçmişte yalnızca merkez bölgesi ile anılsa da günümüzde Bodrum’un mahalleleri, köyleri de oldukça ciddi bir büyüme gösterdi. Bodrum’un ön plana çıkan merkezlerinde birçok güzel plaj yer alıyor. Bitez Plajı, Gün Batımı Plajı, Gümüşlük Plajı, Yahşi Plajı ve Kumbahçe Sahili Bodrum’da denize girmek için en iyi yerler içinde yer alıyor. Bunlara ek olarak, çeşitli noktalarda yer alan özel beach club işletmeleri de Bodrum’da tercih edilebilir. Müzikli, yemek servisli bu ortamlarda köpük partileri gibi eğlenceli deneyimler ön plana çıkıyor.

Bodrum tatil villalarında kalmak

Bodrum kiralık villa seçenekleri, Ege ve Akdeniz’in incisinde tatil yaparken tercih edilebilecek en iyi alternatiflerin başında geliyor. Güvenilir villa kiralama platformları üzerinden kiralanabilen Bodrum günlük kiralık villaları, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Tatil için yazlık haftalık villalar,  hem uygun bütçeli olması hem de ultra lüks tatil olanakları barındırması ile tercih ediliyor. Havuzlu ve denize sıfır lüks villaların büyük kısmı jakuzili, bahçeli ve doğa içinde özel bir konumda.

 

Bodrum’da ucuz kiralık villa arayışında, en iyi villa kiralama sitesi alternatifleri üzerinden tercih edilebilecek villalar, tatil için en iyi seçenekleri sunuyor. Yeni çiftler için romantik konsepti ile balayı villaları öne çıkarken, korunaklı yapısı ile muhafazakar villalar da ilgi görüyor. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar, çocukların güvenli bir yüzme deneyimi yaşaması nedeniyle tercih sebebi. Evcil hayvan kabul eden villalar ise, evcil hayvan sahipleri için ön plana çıkıyor.