Boğaziçi Film Festivali'nde Şebnem Korur Fincancı gerginliği

TAKİP ET

Yönetmen Özcan Alper, Boğaziçi Film Festivali'nde aldığı ödülü terör propagandası yapmak suçundan tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf edince gerilim yaşandı. Oyuncu Burak haktanır sahnede ödül alan Alper'e tepki gösterdi. Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de yaşanan olaya sessiz kalmayarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Reklam
Reklam

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali 28 Ekim Cuma akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yönetmen Özcan Alper, karanlık gece filmi ile en iyi yönetmen ödülünü aldı. Alper Ödülünü almak için Sahneye çıktığında terör propagandası yapmaktan tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf edince ortalık bir anda karıştı.

Bu kurumların hepsi çok değerli

En iyi yönetmen ödülünü kazanan Alper ödülünü alırken yaptığı konuşmada "Bu kurumlar aslında çok değerli. Hep barış olsun diyen asla savaş olsun demeyen bir kadın Şebnem Korur Fincancı biliyorsunuz, yine sadece barış dediği için bir linç kampanyasına maruz kaldı. Umarım son olur. Umarım bir an önce cezaevinden çıkar. Bu ödülü ona ithaf ediyorum." dedi.

Oyuncu Burak haktanır tepki gösterdi

Alper'in sahnede yaptığı konuşmanın ardından salondan alkış sesleri yükseldi. Ancak bu sırada törende bulunan oyuncu Burak haktanır tepki gösterdi. Sahnede bulunan Alper'e seslenen Haktanır, "O kadın TSK'ya iftira attı. Duyulmuyor mu daha kaç defa söyleyeceğim. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor." diye bağırdı.

Salonda bulunanlar bu defa Haktanır’ın sözlerini alkışladı.

Mehmet Ali Çelebi sosyal medyadan tepki gösterdi

Boğaziçi Film Festivali'nde yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de sosyal medya hesabından Tepki göstererek Burak Haktanır'a destek oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelebi, "Burak Haktanır’a helal olsun! Alkışlayanlara yazıklar olsun!" dedi.