Bolu'da içme suyundan zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Bolu'dan günlerdir gelmeye devam eden zehirlenme haberleri gündemde yer alırken olayla ilgili ilk acı haber geldi. İçme suyundan zehirlenenlerin sayısı gün geçtikçe artarken aynı şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısında her geçen gün bir artış oluyordu. Çocuk ve yetişkinlerin yaşadığı zehirlenme vakalarıyla ilgili kentten ilk acı haber geldi.

Reklam
Reklam

Bolu’dan günlerdir gelmeye devam eden zehirlenme haberleri gündemde yer alırken olayla ilgili ilk acı haber geldi. İçme suyundan zehirlenenlerin sayısı gün geçtikçe artarken aynı şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısında her geçen gün bir artış oluyordu. Çocuk ve yetişkinlerin yaşadığı zehirlenme vakalarıyla ilgili kentten ilk acı haber geldi. Bolu’ya kayınpederini ziyarete giden ve köydeki içme suyundan içen Eyüp Ertem isimli bir vatandaş zehirlenmesinin ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Ertem’in tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Zehirlenme Vakaları Artıyor

Bolu'da Yuva köyünde içme suyundan yaşanan zehirlenme vakalarında gün geçtikçe bir artış yaşanıyor. Çocuklar ve yetişkinlerin etkilendiği içme suyundan yaşanan zehirlenme vakalarında hastaneye başvuranların yaşadığı şikayetler aynı. 

1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kurban Bayramı'nda Bolu'ya kayyınpederini ziyarete giden 49 yaşındaki Eyüp Ertem'in ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi. Ertem'in vücudunda yoğun enfeksiyon tespit edildi ve zehirlenme teşhiis konuldu. Bolu'da tedavi gördüğü hastanede sağlık durumu ağırlaşan Eyüp Ertem'in Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Ankara'da tedavisine devam edilen Ertem'in hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Zehirlenenlerin Sayısı 122'ye Ulaştı

İlk olarak 16 Temmuz tarihinde ortaya çıkan zehirlenme vakaları artarak devam ediyor. Yuva köyünde bugüne kadar içme suyundan zehirlenenlerin sayısı 112'ye ulaştı. Zehirlenme teşhisi konulan hastaların 60'ı taburcu edildi. 52 hastanın tedavisinin ise Bolu ve çevre illerdeki hastanelerde devam ettiği bilgisine yer verildi.