Bolu'da zehirlenme vakaları! Çocuklar ve yetişkinler hastanelik oldu

TAKİP ET

Bolu'da zehirlenme vakaları haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak dün gelen zehirlenme haberleri bugün de devam ediyor. Yuva köyünde içme suyundan zehirlendiği düşünülenlerin sayısı 63'e yükseldi. Dünden bu yana hastaneye başvuranların sayısı 63'e yükselirken hastalardan 7'sinin yoğun bakımda olduğu bilgisine yer verildi. Çocuklar ve yetişkinlerde görülen zehirlenme vakaları gündemdeki yerini koruyor.

Reklam
Reklam

Bolu’da zehirlenme vakaları haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak dün gelen zehirlenme haberleri bugün de devam ediyor. Yuva köyünde içme suyundan zehirlendiği düşünülenlerin sayısı 63’e yükseldi. Dünden bu yana hastaneye başvuranların sayısı 63’e yükselirken hastalardan 7’sinin yoğun bakımda olduğu bilgisine yer verildi. Çocuklar ve yetişkinlerde görülen zehirlenme vakaları gündemdeki yerini koruyor. Bolu’dan dün gündeme gelen zehirlenme vakaları artıyor. Bazı hastalarda böbrek yetmezliği de başladığı bilgisine ulaşılırken 7’si yoğun bakımda tedavi altında olan hastaların sayısının 63’e yükseldiği öğrenildi. 32 kişinin tedavisi sürerken 6 yaşındaki kızı hastanede tedavi altında olan bir anneden konuyla ilgili açıklamalar geldi. İşte Bolu’da meydana gelen zehirlenme vakaları ile ilgili tüm detaylar…

Zehirlenme Vakaları Artıyor

Bolu’da Yuva köyünde Kurban Bayramı’nın dördüncü gününde karın ağrısı, kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetleri yaşayan çoğunluğu çocuklardan oluşan kişiler hastaneye kaldırıldı. Belirtilen şikayetlerle hastaneye kaldırılan çocuk ve yetişkinlerin ilk teşhislerinin zehirlenme olduğu aktarıldı. Yapılan tetkiklerde çocuklarda bağırsak enfeksiyonu tespit edildi.

Böbrek Yetmezliği De Başladı

Öte yandan hastanede tedavisi devam eden hastalardan bazılarında bağırsak enfeksiyonunun etkisiyle oluşan ishal sonucunda böbrek yetmezliğinin de başladığı bilgisine yer verildi. Teşhis sonrasında 10 kişinin durumu ağırlaştı. Ankara’ya sevki gerçekleştirilen 10 çocuğun çeşitli hastanelerde yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Tedavileri Devam Ediyor

İçme suyundan zehirlendikleri düşünülen kişilerin sayısı ise 63’e yükseldi. 31 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilirken çocuklardan bazılarının ise servise alındığı aktarıldı. Şu anda ise 7’si yoğun bakımda olmak üzere 32 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Numune Alındı

Bolu’da çocuk ve yetişkinlerde görülen zehirlenme vakalarının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri çocukların içtiği su ile yediği yiyeceklerden numune aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan özel bir ekip ise zehirlenmelerin nedeninin belirlenebilmesi için Bolu’ya giderek inceleme başlattı.