Bolu'daki içme suyu zehirlenmesinde 1 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Bolu'da içme suyundan zehirlenme vakalarında kötü haber geldi. Kayınpederini ziyaret etmek için gittiği köyde içme suyundan zehirlenerek hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan 49 yaşındaki Eyüp Ertan hayatını kaybetti. İçme suyundan zehirlenen 52 kişinin ise hastanede tedavisi devam ediyor.

Reklam
Reklam

Bolu'nun Yuva köyünde, içme suyundan zehirlenme vakaları görülmüş ve çok sayıda kişi hastanede tedavi altına alınmıştı. Kurban bayramında köyde yaşayan kayın pederi ziyaret etmek için giden ve içme suyundan zehirlenen Eyüp Ertem ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye yatırılmıştı. Ertem'in vücudunda yoğun enfeksiyon tespit edilirken zehirlenme teşhisi ile yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

HAYATINI KAYBETTİ

Bolu'da durumu ağırlaşan Ertem, ambulansla Ankara şehir hastanesine sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Ertan hayatını kaybetti. Bolu'daki içme suyu zehirlenmesi vakalarında hayatını kaybeden ilk kişi olan erken bugün Bolu'da toprağa verilecek.

52 HASTANIN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Bolu'nun yuva köyünde 16 Temmuz tarihinde içme suyu zehirlenmesi vakaları tespit edilmişti. İçme suyundan zehirlenen kişi sayısı 112'ye ulaşırken hastalardan 60'ı taburcu edildi. Şu anda Bolu ve çevre illerde Tedavisi devam eden hasta sayısının ise 52 olduğu öğrenildi.