Bolu'daki zehirlenme olaylarının sebebi belirlendi

TAKİP ET

Bolu'da geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda yaşanan zehirlenme olayları sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş 148 kişiye hastanede tedavi görmüştü. Yuva köyünde yaşanan zehirlenme olayları sonrası hastaneye kaldırılan vatandaşların tetkiklerinin ardından zehirlenmenin sebebi belli oldu.

Reklam
Reklam

Bolu Merkez'e bağlı yuva köyünde Kurban bayramında başlayan zehirlenme olayları sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetmiş 148 kişi ise hastanede tedavi görmüştü. Zehirlenme vakalarının kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetleri ile ortaya çıktığı anlaşılırken bazı kişilerde böbrek yetmezliği gelişmişti. Günlerce yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren hastalardan biri ise Hayatını kaybetmişti.

VTEC bakterisi tespit edildi

Yuva köyünde zehirlenen vatandaşların yapılan teknik tetkiklerinin incelemeleri sona erdi. Zehirlenmelere sebep verenin ise hayvansal atıklardan insana bulaşan VTEC bakterisi olduğu anlaşıldı. Bu bakterinin sığır ve koyunların bağırsakların da bulunduğu öğrenilirken insana bulaşması durumunda karın ağrısı, mide bulantısı, ishal ve akut Böbrek yetmezliğine sebep olduğu anlaşıldı. Bakterilerin insana sulara karışan hayvansal atıklar ya da atık sularla sulanan meyve ve sebzelerin tüketilmesi sonucu ulaştığı öğrenildi. Yeni bakterinin belirlenmesi üzerine körlerin kullandığı suya Bu bakterinin nasıl bulaştığına ilişkin araştırmalar devam ediyor.