Borç itiraz dilekçesi için gerekli bilgiler nelerdir? 2022 borç itiraz dilekçesi örneği

TAKİP ET

Haksız yere açılan icra davalarına itiraz etmek amacıyla hazırlanan 2022 borç itiraz dilekçesi örneği bir çok insanın gündeminde yer alan konulardan birisi. Peki borç itiraz dilekçesi için gerekli bilgiler nelerdir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Bir kişiye veya bir kuruluşa borçlu olan fakat karşı taraftan herhangi bir belge olmaksızın bir icra takibi ile karşı karşıya kalan insanların gündeminde en çok yer alan konulardan birisi borç itiraz dilekçesidir. Haksız yere borçlu gösterildiğini düşünen insanlar borç itirazi dilekçesinin örneğini öğrenmek için arama motorları üzerinden yoğun bir araştırma yürütüyor. Peki borç itiraz dilekçesi için gerekli bilgiler nelerdir?
Borç İtiraz Dilekçesi Nedir?
Kendisine haksız yere icra takibi başlattıranlara karşı hazırlanan borç itiraz dilekçesi icra takibi geldikten sonraki 7 gün içerisinde en yakın İcra Dairesi’ne teslim edilmelidir. Bu süre içerisinde borç itiraz dilekçesini İcra Dairesi’ne teslim etmeyen kişilerin mal varlığına karşı tarafın el koyma hakkı doğacaktır. 
Borç İtiraz Dilekçesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Borç itiraz dilekçesi hazırlayacak olan kişilerin dilekçe içinde göstermesi gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. İşte borç itiraz dilekçesi için gerekli belgeler:
- Dosya Numarası,
- Borca İtiraz eden kişi ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası,
- Ev Adresi,
- Alacaklı Kişi Ad ve Soyad,
- Alacaklı Kişinin Ev adresi,
- Dilekçenin Konusu,
- Gerekli açıklamalar
- Tebliğ tarihi
Yukarıdaki bilgileri de göstererek borç itiraz dilekçelerini hazırlayan vatandaşlar İcra Dairesi’ne dilekçelerini teslim edebilirler. İcra Dairesi kişinin icra takibi kararının haklı mı yoksa haksız mı olacağına karar verecektir. 

borç icra takibi borç itiraz dilekçesi İcra Dairesi