Borsa İstanbul neden düştü? 9 Haziran borsa neden düşüyor, ne oldu?

TAKİP ET

Borsa İstanbul neden düştü? 9 Haziran borsa neden düşüyor, ne oldu? 9 Haziran Borsa İstanbul neden düşüyor? Borsa İstanbul'da son dönemlerde yaşanan düşüşün sebebi yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişi de Borsa İstanbul neden düştü sorusuna yanıt aramaya başladı. Borsada son durum ve yaşanan son gelişmeler haberimizde...

Reklam
Reklam

9 Haziran Borsa İstanbul neden düşüyor? 9 Haziran borsa neden düştü gibi soruların yanıtı vatandaş ve borsa yatırımcıları tarafından sabah saatlerinden itibaren arama motorunda yoğun şekilde araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Borsa İstanbul'da son durumda herkes tarafından merak ediliyor. Ne oldu? Borsa İstanbul neden düşmeye başladı? 9 Haziran borsada son durum ve detaylar haberimizin devamında...
 

Borsa neden düştü 9 Haziran 2022?

9 Haziran Borsa İstanbul neden düşüyor sorusunun yanıtı ekonomi gündemini takip eden vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Borsa İstanbul düğün günü yüzde 4,0 7 değer kaybı ile tamamladı. Borsa İstanbul'da dünkü kapanış 2.540,36 puan oldu. Önceki günkü kapanışa göre bist100 endeksi 107,83 puan azaldı ve toplam işlem hacmi ise 54 milyar lira seviyelerinde oldu.
 

Borsa İstanbul neden düşüyor?

Borsa İstanbul'da yaşanan düşüş nedeniyle yatırımcılar ve vatandaşlar endişelendi. Analistler tarafından yapılan değerlendirmelere göre ise enflasyon beklentilerin ve büyümenin şekilleneceği önemli veriler öncesinde pay ve tahvil piyasalarında oynaklık sürüyor.

Petrol fiyatları, artan tahvil faizleri ve enflasyon endişeleri piyasalarda risk iştahını azaltıyor. Analistler, ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3 üzerinde olduğu ve brent petrolün varil fiyatının 120 dolar üzerinde seyretmesi nedeniyle endişeli olduğunu bu nedenle borsada düşüş olduğunu söylüyor.

Uzmanlara göre Avrupa Merkez Bankası'nın Yarın yapacağı faiz açıklaması sonrasında yurtiçinde haftalık para ve istatistiklerin belirlenmesi Birgül yurtdışında ise Çin ve Dış Ticaret dengesi nedeniyle Piyasalar biraz daha karmaşık olabilir.