Borsa nedir, nasıl öğrenilir? Borsaya nasıl başlanır?

TAKİP ET

Son zamanlarda gündem de olan borsa birçok kişi tarafından yoğun ilgi görmektedir. Borsaya yeni başlamak isteyenlerin araştırdığı borsa nasıl öğrenilir sorusuna yanıt aranmaktadır. Borsa üzerinden nasıl hisse satın alınır? Borsa nasıl öğrenilir? Borsa hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Borsa nasıl öğrenilir sorusuna yanıt arayan vatandaşlar borsaların günümüzdeki şartlarında en fazla rağbet gören piyasası olması ön planda tutulmaktadır. Borsaya nasıl giriş yapılır? Borsa nasıl öğrenilir? Borsa hisse senetleri nelerdir? 

Borsa nedir? 

Borsa; hisse senedi ve devlet tahvili gibi menkul kıymetler, emtialar, döviz, vadeli işlemler, opsiyon sözleşmelerinin işlem gördüğü, halka arz edildiği aynı zamanda bu ürünlerin alım ve satım işleminin güvenle yapıldığı organize piyasalara denir. Ülkemizin organize borsası Borsa İstanbul’dur.

Ülkemizde ve dünyada hisselerin en fazla alındığı, en fazla bilinen kurumlar şunlardır;

Garanti Bankası Hissesi (GARAN)

ASELSAN Hissesi (ASELS)

Türk Hava Yolları (THYAO)

Tüpraş (TURPs)

Facebook (FB)

Apple (APPL)

Microsoft (MSFT)

Google (GOOGL)

Disney (DIS)

Netflix (NFLX)

Amazon (AMXN)

Pinterest (PINS)

Uber (UBER)

Borsaya nasıl başlanır? 

Şirketin belirli kısmına ortaklık imkânı veren hisse senetleri sayesinde şirket sermayesine de ortak olunur. Hisse senedi alabilmek için aracı kurumlara ihtiyaç duyulur. Aracı kurum olarak, genellikle bankalar tercih edilir. Hisse senedi almak için bankalardan borsa hesabı açtırmak gerekir. Borsa hesabı açtırdıktan sonra yapmanız gereken en önemli şey, hissesini almak istediğiniz şirket hakkında detaylı bir araştırma yapmaktır. Bilinmeyen bir şirketten hisse senedi alındığı takdirde hisse senedi düşebilir ve zarara uğrayabilirsiniz.

Borsa hesabı açmak 

 Bir aracı kurumdan borsa hesabı açtırabilirsiniz. Borsa hesabı açtığınız aracı kurum ve uygulaması hakkında araştırma yapmalı ve uygulamanın ara yüzünü detaylı bir şekilde incelemelisiniz. 

borsa nedir borsa nasıl öğrenilir borsaya başlamak