Boşanma davası cevap dilekçesi nasıl hazırlanır? Boşanma davası cevap dilekçesi nedir? Boşanma davası cevap dilekçesi örneği

TAKİP ET

Çiftlerin birbiriyle anlaşamadığı durumlarda boşanma yolu seçilmektedir. Bu yola girmiş olan kişiler boşanma davası cevap dilekçesi örneği hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Boşanma davası cevap dilekçesi nasıl hazırlanır? Boşanma davası cevap dilekçesi nedir? Boşanma davası cevap olayı nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

Günümüzde pek çok kişi anlaşamadığı için boşanma yolunu seçmektedir. Çevremizde boşanmış ya da boşanma kararı almış kişilerle karşılaşmaktayız. Birbirleriyle anlaşamadıkları için boşanma yolunu seçmiş olan kişiler boşanma davası dilekçesi hakkında araştırma yapmaya başladı. Boşanma davası dilekçesi nasıl hazırlandığı merak edilen konular arasında yerini almaktadır. Peki, Boşanma davası cevap dilekçesi nasıl hazırlanır? Boşanma davası cevap dilekçesi nedir? Boşanma davası cevap olayı nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

 


Boşanma Davası Cevap Dilekçesi Nedir?
Boşanma davası cevap dilekçesinin ne olduğu merak edilmektedir. Özellikle çekişmeli boşanma davalarında tarafların birbirine yönelik çeşitli iddialar bulunması üzerine davalı eşin kendine yönelik bu iddiaların doğru olmasını ve karşı tarafa yönelik iddialarını sunduğu dilekçeye boşanma davası cevap dilekçesi denir. Davalı eş iki hafta içinde boşanma davası cevap dilekçesini mahkemeye iletmelidir.

 


Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na göre boşanma davası cevap dilekçesi hazırlanırken bazı zorunlu hususların bulunması gerektiği belirtilmiştir. Cevap dilekçesi ilk olarak boşanma davasının açıldığı Aile Mahkemesi adına hitap edilerek yazılmalıdır. Davanın esas numarası dilekçe de belirtilmelidir. Hitap ve esas numarası sonrasında davalı konumundaki eş adını, soyadını, adresini, T.C no bilgilerini dilekçeye yazmalıdır. Aynı şekilde davalı eşin vekili varsa onun da bilgileri eklenmelidir.

 


Boşanma cevap ve karşı dava dilekçesi; Tüm bu bilgi işlemlerinden sonra dava konusu kısa olarak belirtilir. Açılan davaya yönelik cevapların net olarak dilekçede yer alması gerekmektedir. Davalının kendisine yönelik iddialara ispatlı deliller ile cevap vermesi işini kolaylaştıracaktır. Örneğin; zina yaptığı söylenen davalı bunun doğru olmasını, yoğun tempoda çalışan biri olduğunu ve böyle bir zamanının olmadığını belirtip aksi halde eşini çok sevdiğini, eşine sürekli hediyeler aldığını söyleyerek bu hediye durumlarını, yoğun iş tempo zamanlarını ispatlı deliller ile dilekçeye eklemelidir.

 

 


Boşanmak İstemeyen Eş Cevap Dilekçesi Nedir?

Kısacası boşanma davası cevap dilekçesi karşı tarafın tüm söylemlerinin doğru olmadığını ortaya sunmak için delilli şekilde hazırlanmalıdır.

Davacının nafaka talebine karşılık davalı eş tüm maddi durumlarını şeffaf ve dürüstçe mahkemeye sunmalıdır.

Tabi ki davalı eşte boşanmayı istiyor olabilir bu durumda kendisine iletilen söylemlerinin doğru olmadığını belirttikten sonra kendisinin neden boşanmak istediğini dilekçede kanıtlı şekilde belirtmelidir. Karşı dava cevap dilekçesi ile beraber açılabildiği gibi daha sonra karşı dava olarak da açılabilir.

Boşanma davası cevap dilekçesi yalın ve anlaşılır bir dil ile hazırlanmalıdır. Tüm kanıtlar delilli, ispatlı olmalıdır. Kafa karışıklığına neden olmayacak şekilde dilekçe mahkemeye sunulmalıdır.

 


Boşanma Davası Cevap Dilekçesi Örneği 
Boşanma davası cevap dilekçesi örneğinin nasıl hazırlandığı merak edilmektedir. Belirtmek gerekir ki bir boşanma avukatı ile bu süresi yürütmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

 

 


Boşanma Davası Cevap Dilekçesi Örneği 
  ……..  AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE

 


DOSYA NO:2021/…. E.
DAVALI          :…………… (T.C Kimlik No:…………………….. )
VEKİLİ           :Av. ……………….
DAVACI          :……………….
VEKİLİ           :Av……………..
KONUSU        :Cevap dilekçemizin sunulmasıdır.

 


AÇIKLAMALAR ve TALEP
• Davacı tarafın, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması gerekçesi ile ikame etmiş olduğu ve Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası yazılı dosyası ile görülmekte olan davada, davacı tarafça iddia edilen hususların tek gerçek olan kısmı, taraflar arasındaki şiddetli geçimsizliğin varlığıdır. Diğer tüm hususlar tamamen asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışıdır.
• Taraflar arasındaki şiddetli geçimsizliğin kaynağı, müvekkilim değil, aksine evlilik birliğinin gerektirdiği yükümlülüklerini yerine getirmeyen davacı eştir.
• Müvekkilim, aleyhine boşanma davası açılması üzerine, müşterek çocukla birlikte, anne babasının yanına, …………………. adresine yerleşmiştir. Müvekkilimin Sosyal ve ekonomik durum araştırmasının bu adresten yapılmasını talep ediyoruz.
• Tarafımızca yasal süresi içerisinde ………..… Aile Mahkemesi’nin 2015/…. E. Sayılı dosyasından karşı dava açılmış olup, iş bu dava ile birleştirme talep edilmiştir. Dolayısı ile davacı tarafın bu davada iddia ettiği hususlara ilişkin cevaplarımız ve karşı iddialarımız, karşı dava dilekçemizde sunulmuştur.
• Hiç kimse kendi kusurundan yararlanamaz ilkesi gereği, evlilik birliği içerisinde asıl kusurlu olan eş tarafından açılmış olan iş bu davanın reddini talep ediyoruz.
Davalı Vekili
                                                                                                   
 Av. …………………

Boşanma davası cevap dilekçesi Boşanma davası cevap dilekçesi örneği Boşanma davası cevap dilekçesi nasıl hazırlanır Boşanma davası cevap dilekçesi nedir