Botaş'tan dar gelirli vatandaşlara doğal gaz yardımı!

TAKİP ET

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ve dar gelirli vatandaşlara doğal gaz yardımı yaptıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

11. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılarak burada bir sunum yapan BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, dar gelirli olan tüm vatandaşlara doğal gaz yardımı ile ilgili çalışmalarından bahsetti.

Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) genel müdürü Burhan Özcan Antalya'da düzenlenen 11. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katıldı. Burada şirket olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşan Özcan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak çalışma içine girdiklerini açıkladı.



DAR GELİRLİLERE KÖMÜR YERİNE DOĞAL GAZ YARDIMI

Uzun yıllardan beri düşündükleri bir projeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini söyleyen Burhan Özcan, özellikle konutlarda yaşayan dar gelirli abonelerin desteklenmesine yönelik bir sosyal tarife çalışması yaptıklarını açıkladı. 2022 yılı içerisinde Bakanlık ile bir mesaiye başlayacaklarını ve kısa bir süre sonra da projeyi deklare edeceklerini belirten Özcan, doğal gaz aboneliği sayıları ile ilgili de detaylı bilgiler paylaştı.

Yerleşin sayısı alanında 609 noktaya ulaşan abone sayılarının 18 milyonu bulduğunu söyleyen Özcan, neredeyse 70 milyon bir nüfusa ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktardı.  

Saros FSRU PROJESİ 2022 YILINDA HAYATA GEÇİRİYOR!

Saros FSRU projeleri hakkında da konuşan Özcan, söz konusu projenin 2022 yılında hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek Saros Yüzer LNG Depolama ile birlikte Yeniden Gazlaştırma Ünitesi inşaatının (FSRU), Marmara bölgesinin arz güvenliği ile ilgili tüm problemlerini çözüldüğü kilit projelerden biri olacağını söyledi.

 

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan doğal gaz yardımı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı dar gelirlilere doğal gaz