Boyalı saçları sağlıklı tutmanın yolları

TAKİP ET

Saçınızı boyamak eğlenceli olabilir, ancak saçınızın sağlığı uygun değilse, heyecan hızla kaybolabilir. Boyalı saçların bakımı zahmetli olabilir, ancak canlı renklere sahip sağlıklı saçlara sahip olduğunuzda buna değecektir.

Reklam
Reklam

Ozone Signature Kurucusu Sanchi Sehgal, boyalı saçlarınızın sağlığını korumak için birkaç ipucu paylaşıyor. Uygun şampuan saç renginin ömrünü uzatabilir.

Sodyum Lauril Sülfat (SLS) ve Sodyum Laureth Sülfat (SLS) gibi aşındırıcı deterjanlar içeren şampuanlar, kütikül tabakasını ve saç rengini saçtan (SLES) çıkarır. Boyalı saçları temizlemek için özel olarak üretilmiş sülfatsız bir şampuan seçin.

Saçlarınızı sık sık yıkamaktan kaçının . Şampuanlarda kullanılan deterjanlar veya yüzey aktif maddeler saç yüzeyindeki kalıntıları ve sebumu giderir. Saçınızın rengini açacaktır. Bu nedenle haftada iki veya üç defadan fazla yıkamayın.

Saçınızı sadece soğuk veya ılık suyla, köklere ve saç derisine konsantre olarak yıkayın. Saçınızın renkli rengi korunacak ve kütikül kapatılacaktır. Saçınızı sıcak suda yıkadığınızda, renk genellikle daha çabuk açılır.

Şampuanlamadan sonra boyalı saçlarınızı daima renk koruyucu bir saç kremi ile bakım yapın. Koşullandırırsanız, saçınız daha parlak ve daha düzgün renkli görünecektir. İnce saçlara sahip olsanız bile, kafanızdaki en çok zarar gören saç uçlarını şekillendirmek hayati önem taşır. Kulaklarınızın tepesinden başlayarak, sonuna kadar çalışın.

Hint yağı ve hindistancevizi yağları saça masaj yapmak için en etkili olanlardır. Hindistan cevizi yağı saç hasarını önlerken hint yağı saç büyümesini teşvik eder. Bir çay kaşığı hint yağı ile üç çay kaşığı hindistancevizi yağını karıştırın. Akşam yatmadan önce uygulayın. Kullanmadan önce yağları hafifçe ısıtın. Boyalı saçlar için bu sıcak yağ tedavisi saç sağlığı için faydalıdır. Boyalı saçlar kırılgandır, kıvırcıktır, uçları bölünmüştür ve parlaklığını kaybetmiştir. Saçla ilgili bu sorunların tümü, haftada iki veya üç kez sıcak yağ uygulamaları uygulanarak çözülebilir.