Bozuk ürün satışı para iade başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Vatandaşların ürün alırken dikkat etmesi gerektiği ne kadar bilinse de bozuk ürün satışlarda para iadesi için neler yapılmalıdır sorusu da sıklık kazandı. Bozuk ürün için para iadesi nasıl yapılır? Tüketici ve üretici hakkında bozuk ürün iletişimi nasıl olmalıdır? Bozuk ürün para iadesi hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Bozuk ürün satışı para iadesi için Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla dilekçe verilmektedir. Dilekçe yazarak tüketici durumunu bildirir. Ürün hakkında gerekli olan fatura, garanti ve satış sözleşmesi gerekmektedir. Bozuk ürün para iadesi için yazılması gereken dilekçe şöyledir;

Bozuk ürün satışı para iadesi

TÜKETİCİ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA

                                               ………………

DAVACI   :….., T.C……

ADRES     :

DAVALI    :  

DAVA   KONUSU :   SU ARITICISININ BOZUK ÇIKMASI

DAVA DEĞERİ    :  …………-TL. 

AÇIKLAMA 

1-…………A.Şirketinden,…../…./…… Tarihinde Su arıtma cihazı aldım parasının tamamını taksitle ödedim…../…./…. tarihinde aldığım su arıtma cihazının bağlantı yerinde arza yaptı.

2-Servisi çağırdık Pazar diye gelmediler. Elektrik düğmelerinden su fışkırmaya başladı. Ve hiç ilgilenmediler. Servis gelinceye kadar susuz ve elektriksiz kaldık. Yangın tehlikesi ile karşı karşıya kaldık.

3-Her ne kadar daha sonra parçayı değiştirdi iseler de biz bu arıtmaya güvenimiz kalmadı.

Ayıplı olan Su arıtma cihazının yasal faizi ile birlikte bedelinin iadesi ve sözleşmenin iptali için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur.        .

HUKUKİ DELİLLER : 4822 Sayılı Kanunun değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanunun.-Borçlar kanunu,Tanık, Bilirkişi ve her türlü delil.

NETİCE TALEP    :   Yukarda açıklanan  nedenlerle Ayıplı olan Su arıtma cihazının bedeli olan ………..-TL’in  yasal faizi  ile birlikte iadesi  ve sözleşmesinin iptaline karar verilmesini Yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ederim. …../…./…..

                                                                                                                                 Davacı…..

EKİ   ;

Ayıplı mal/ait fatura

bozuk ürün para iadesi bozuk ürün dilekçesi bozuk ürün para iade dilekçesi