Brad Pitt'in hastalığı şoke etti! Meğer yüz körlüğü ile mücadele ediyormuş

TAKİP ET

Dünyaca ünlü Oscar ödüllü oyuncu Brad Pitt yüz körlüğü ile mücadele ettiğini duyurdu. Prosopagnazi adı verilen yüz körlüğü hastalığından muzdarip olan ünlü aktör, gördüğü ve tanıştığı insanları daha sonrasında hatırlayamadığını dile getirdi. Brad Pitt, yüz körlüğü hastalığı nedeniyle İnsanların kendisini egoist olarak gördüğünden de yakındı.

Reklam
Reklam

Dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt sağlığı ile ilgili yaptığı açıklamalarla adeta herkesi şaşkına çevirdi. GQ Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulunan ünlü aktör, Yüz körlüğü hastalığına sahip olduğunu ilk kez açıkladı. Yüz körlüğü hastalığı, prosopagnazi olarak biliniyor ve genellikle doğuştan geliyor. Hastalık, beynin bir bölgesinde eksiklik nedeniyle insanların daha önce gördüğü ya da tanıştığı insanları sonrasında hatırlayamamasına sebep oluyor.

Egoist olduğumu düşünüyorlar

Ünlü aktör resmi olarak kendisine yüz körlüğü teşhisinin konulmadığını fakat gösterdiği bütün belirtilerin hastalık ve uyuştuğunu belirterek, Gördüğü ya da tanıştığı insanları sonrasında hatırlayamadığını söyledi. Oscar ödüllü ünlü oyuncu, Bu durumun karşı taraf tarafından ilgisiz, bencil biri gibi görülmesine de sebep olduğunu anlattı. Brad Pitt açıklamasının devamında ise birçok kişinin Bu sebeple kendisinden nefret ettiğini söyledi.

Yüz körlüğü hastalığı nedir?

Prosopagnozi, halk arasında bilinen adı ile yüz körlüğü Genellikle Doğuştan gelen bir hastalıktır. Beyinde bilişsel bir bozukluk bu hastalığa yol açmaktadır. Hastalıktan muzdarip olan kişiler tanıştığı ya da gördü yüzleri daha sonrasında hatırlayamaz. Hatta bazı kişilerin kendi yüzlerini bile tanımakta güçlük çektiği biliniyor.