Brent petrol düşüyor! Benzin ve motorin fiyatlarında Salı günü indirim bekleniyor

TAKİP ET

Brent petrol fiyatları düşmeye başladı. Yaşanan sert düşüş sonrasında Türkiye'de 30 liranın üstünde çıkan motorin ve benzine indirim bekleniyor. Peki, ne zaman indirim yapılacak? Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? sektör temsilcileri benzin ve motorin indirimi ile ilgili son dakika açıklamaları yaptı.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren brent Petrol fiyatlarında sert düşüş yaşanıyor. Bu düşüşle birlikte Türkiye'de 30 liranın üzerine çıkan benzin ve motorin fiyatlarının durumu merak ediliyor. Benzin ve motorin için indirim ya da zam var mı sorusunun yanıtı her gün olduğu gibi bugün de çok sayıda vatandaş tarafından araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Peki, benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? sektör kaynakları bu konuda detaylı bilgileri paylaştı. Ancak bugün benzin ve motorin fiyatlarına indirim beklenmiyor. Benzin ve motorine ne zaman indirim gelecek?

Cuma günü ABD Ham Petrol fiyatları resesyon endişeleri ile yüzde 7’den fazla geriledi. Nisan ayından bu yana en sert düşüşünü yaşayan petrol fiyatları sonrası ABD ham petrolü şu saatlerde sahada düştü ve 107 dolara kadar indi. Brent petrol fiyatları ise şu sıralar 112 Dolar civarında işlem görüyor. Peki, Brent petrol ve ham petrolde yaşanan bu düşüş pompa fiyatlarına yansıyacak mı? Benzin ve motorine indirim gelecek mi?
 

Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

Ham petrol ve brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında vatandaşlar bu İndirimin pompa fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Sektör kaynakları ise bugün fiyatların takip edileceğini ve bugün bir indirim beklenmediğini söylüyor. Fiyatlardaki aşağı yönlü hareket devam ederse benzin ve motorin fiyatlarına salı gününden itibaren indirim gelebilir.
 

200 dolara kadar yükselebilir


Bir yandan indirim Beklerken bir yandan da petrol fiyatları ile ilgili korkutan tahminlerde gelmeye devam ediyor. Fransız dev banka SocGen Petrol fiyatları ile ilgili yaptığı tahminlerde varil başına 150 Dolar Hatta 200 dolara kadar yükselme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Artan fiyatların devam edeceğini düşünen banka, O fiyatlarını Sürdürülebilir olmayacağını ve en sonunda talep yıkımına yol açacağını söylüyor.

Salı günü indirim bekleniyor

Araç sahipleri için sektör kaynaklarından sevindiren haber geldi. Salı günü benzine indirim bekleniyor. Bugün fiyat değişimi beklemeyen sektör kaynakları, petrol fiyatlarında tekrar yükseliş olmaması halinde salı gününden itibaren benzin fiyatlarında indirim olacağını düşünüyorum.