Brent petrol fiyatı ambargo korkusuyla fırladı! Benzine zam yolda..

TAKİP ET

Sabah saatlerinde 122 dolar seviyelerinde işlem gören brent petrolün varil fiyatı, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından Rusya'ya ambargo uygulama öngörüsünün arzı daraltacağı endişesine kapılarak 130 doları geçerek rekor kırdı. Bu artış, benzin ve motorine yeni zammın kapıda olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

ABD'nin Rusya'nın hem petrolünü hem de sıvılaştırılmış doğalgazını yasaklayacağına yönelik bir yasa tasarısı oluşturulması tedarik endişelerini de beraberinde getirdi. Sabah saatlerinde  122,79 dolar seviyelerinde güne başlayan brent petrolün varil fiyatının bir anda yükselişe geçerek 130,08 dolara çıktığı görüldü. Aynı dakikalarda Batı Teksas'tan gelen ham petrol ürünün vali fiyatı ise yüzde 9,46 artış kaydetti ve 126,89 dolardan alıcı buldu.



Petrol fiyatlarında yaşanan bu sert artışın hemen ardından ise piyasalarda 5 gündür üst üste artış yaşayan akaryakıt ürünlerine de yeniden zam geleceğine dikkat çekildi. Bu artışlara göre motorine 1 lira 44 kuruş zam gelmesi beklenirken benzine ise 57 kuruş zam yapılacağı belirtiliyor. Yeni eklenecek zamla birlikte ise motorinin litre fiyatının 22 TL'yi aşması bekleniyor.



TARİHİ ZİRVEYE ÇIKABİLİR!

Analistler petrol fiyatlarının Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın gidişatına göre tüm zamanların zirvesi olan 147,50 dolarlara çıkabileceğini söylüyorlar. Bazı analistler ise brent petrolün,  Ukrayna krizinin jeopolitik etkisinde dolayı 200 doları yakalayabileceği görüşünde.



 

brent petrol fiyatı 7 mart benzin fiyatları benzin ve motorine zam