Brent petrol ve Dolar düşüyor! Benzin ve motorine indirim beklentisi arttı

TAKİP ET

Brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüşün ardından BDDK'nın müdahalesi ile Dolar kuru da düşüş eğilimine girdi. Dolar TL kuru 16 lira bandına doğru düşerken yaşanan gelişmeler beraberinden benzin ve motorine indirim beklentisini getirdi. Peki benzin ve motorine indirim gelecek mi? Güncel benzin ve motorin fiyatları haberimizde…

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatlarına Haziran ayında yapılan peş peşe zamlar sonrasında petrol ve dolarda yaşanan düşüşle beraber indirim beklentisi de arttı. Brent petrolün varil fiyatında geçtiğimiz hafta düşüş başlamıştı. Bu hafta da Dolar TL kuru 16 lira sınırına dayandı. Araç sahipleri yaşanan düşüşle birlikte benzin ve motorine indirim bekliyor. Peki, benzin ve motorine indirim gelecek mi? Güncel benzin ve motorin fiyatları haberimizde…

Dolar TL kurunun düşmesi ve brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüşle birlikte araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi içine girdi. Benzinin litre fiyatı güncel 27,63 TL, motorin ise 30 TL’den satılıyor. Vatandaşlar ise hem kurlarda hem de brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüşün artık pompa fiyatlarına da yansımasını bekliyor. Peki, benzin ve motorine indirim gelecek mi?
 

Benzin ve motorine indirim gelecek mi?

Akaryakıt fiyatlarında en önemli etken brent petrol fiyatı ve Dolar kuru.... brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş geçtiğimiz haftanın önemli gündem konularından biriydi. Bu hafta ise dolar TL kuru haftaya düşüşle başladı. Bu nedenle araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapılması bekleniyor. Son bir haftada brent petrolün varil fiyatının da dolar bazında % 9,2 düşüş olurken TL bazında ise %8,9 düşüş yaşandı. Benzin fiyatlarına ise 22 Haziran Çarşamba günü 25 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak o günden bu yana petrol fiyatlarında bir değişiklik olmaması nedeniyle vatandaşlar yeni indirimler bekliyor. Şu ana kadar yeni bir indirim açıklaması gelmedi.
 

Güncel benzin ve motorin fiyatları

17 Haziran 2022 pazar günü benzinin litre fiyatı İstanbul'da 27,26 TL den satılıyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da bugün 30 TL.
İzmir ve Ankara'da benzin ve motorin fiyatları ise şu şekilde;
İZMİR
Benzin: 27,37 TL
Motorin: 30,04 TL
LPG: 12,09 TL
ANKARA
Benzin: 27,35 TL
Motorin: 30,09 TL
LPG: 12,29 TL