Brent petrolde sert düşüş yaşanırken benzin ve motorinde indirim bekleniyor

TAKİP ET

Brent petrolün varil fiyatı petrol arzının artacağına dair iddiaların ortaya atılmasıyla yüzde 15 oranında düşüş gösterirken benzin ve motorin fiyatlarında düşüş bekleniyor.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından  sürekli yükselen petrol fiyatları tavan yapmıştı. Hızlı bir yükselişe geçen Brent petrolün varil fiyatı 137 dolara kadar çıkarken ufak bir düşüş gösteren Brent petrol 112 doların altını görmüştü. Yaşamak dalgalanmalar petrol fiyatlarına yansımaya devam ediyor.

ZAMLAR İPTAL EDİLDİ 
Petrol fiyatlarında yaşanan bu dengesiz dalgalanma sebebiyle  dün önce benzine 0.79, motorinin litre fiyatına ise 2.25 lira zam yapıldığı açıklanmış ancak EPDK tarafından petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle bu zamlar akşam saatlerinde iptal edilmiş.
BEKLENEN İNDİRİM KAPIDA
Brent petroldaki fiyatlarında gerçekleşen bu dalgalanma benzin ve mazotun pompa fiyatlarına yansırken Brentte yaşanan düşüşün benzin ve motorine yansıyacağı ve fiyatlarda azalma olacağı düşünülüyor.
Brent petrol mart ayı başında yine 112-115 dolar seviyelerinde ve dolar 14,30 seviyelerindeyken İstanbul'da akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorinin litre fiyatı 17 TL seviyelerindeydi. İki gün önce 130 dolar seviyelerinde olan Brent petrolün tekrardan 112 dolara kadar düşmesi vatandaşlarda indirim beklentisi oluşturdu. 
Öte yandan yaşanan bu artışların ardından fiyatlarda 4 tl indirim bekleniyor.

 

İndirim Benzin Motorin