BTK'dan yurt dışından telefon getirenlere kötü haber! Artık sınır var

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı ve bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu Bugün bir son dakika açıklaması yaparak yurt dışından gelecek yolcuların getirdikleri telefonlarla ilgili detayları duyurdu. Alınan yeni kararlara göre yurt dışından ülkeye giriş yapanlar kendi telefonlarının dışında ülkeye 3 senede maksimum bir telefon getirebilecek.

Reklam
Reklam

Ticaret Bakanlığı ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada Yurtdışından telefon getirenlere kötü haber geldi. Alınan yeni kararlara göre Yurtdışından Türkiye'ye giriş yapan yolcuların Kendi telefonları dışında ülkeye 3 yılda sadece bir telefon getirme hakları bulunuyor.

1 Kasım'dan itibaren başladı

BTK ve Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar 1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Artık Gümrük personelleri tarafından yolcuların kullandıkları cep telefonlarının dışında muafiyet kapsamında telefon getirip getirmediği kontrol ediliyor. Ayrıca yeni kurallar yabancılar için de uygulanıyor.

Diğer yandan cep telefonu kaçakçılığı ile mücadele edebilmek için yılda yaklaşık 30 ila 35000 Kaçak telefonuna ulaşılıyor. Yolcu beraberinde muafiyet fazlası ya da Kaçak yolları ile beyan harici ülkeye giriş yapan toplam telefon sayısının tamamı ise bilinmiyor.