BTK engellemesine Ekşi Sözlük yanıt verdi

TAKİP ET

Ekşi Sözlük birçok vatandaş tarafından sıkça ziyaret edilen bir platform. BTK kararı ile engellenen Ekşi Sözlük adresinin yetkilileri buna bir sebep arıyor.

Reklam
Reklam

Popüler internet adreslerinden birisi olan Ekşi Sözlük, sebep belirtilmeden 21 Şubat’ta BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından erişim engeline tabi tutuldu. Ekşi Sözlük ise sebebi hala öğrenemedi ve duruma dair bir açıklama yayımladı.

Ekşi Sözlük BTK’den bilgi edinemediğini söyledi

BTK resmi internet adresinden birkaç gün önce yaptıkları sorgulamada Ekşi Sözlük “21.02.2023 tarihli ve 490.05.01.2023 - 100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı ile erişime engellenmiştir” yazısı bulunduğunu belirtti.

Aynı gün BTK’nin yaptığı engele dair açıklamada Ekşi Sözlük, “Erişim engeli konusunda karar olduğunu gördük, fakat ayrıntısıyla ilgili bilgi sahibi değiliz. Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

Ekşi Sözlük’ün CEO’su Başak Purut ise şöyle bir açıklama da bulunmuştu: “Az önce Ekşi Sözlük için engelleme kararı olduğunu öğrendik, konuyu araştırıyoruz ve bilgi edindikçe paylaşacağız.”

Twitter ve BTK anlaştı

İki gün geçmesine rağmen ise belirsizlik hala sürüyor. Ekşi Sözlük platformu Twitter’dan bir açıklamada bulundu. Açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye, tarihin en büyük felaketini yaşadı. Kahramanmaraş ve çevresindeki illerde yaşanan depremden sonra sosyal medya üzerinden iletişim kurularak birçok kişinin hayatının kurtulduğuna tanık olduk. Fakat iyi niyetli uğraşların yanında dezenformasayon ve dolandırıcılık da kendini gösterdi. BTK, bunu sebep göstererek son dönemde bazı sosyal medya platformlarına kısıtlama yöntemine başvurduğunu iddia ediyor.”