Bu gece benzine ne kadar zam gelecek? Benzine zam gelecek mi 11 Mayıs? Depoları fulleyin, yeni zam kapıda

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ederken zam haberleri yakından takip edilmeye başlandı. Bu gece yarısında benzine zam geleceği haberinin ardından gelecek zam oranı araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ederken zam haberleri yakından takip edilmeye başlandı. Bu gece yarısında benzine zam geleceği haberinin ardından gelecek zam oranı araştırılmaya başlandı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine bir zam daha geliyor. Hızla zamlanan akaryakıt fiyatlarındaki artışa yetişemeyen vatandaşlar ‘Bu gece benzine ne kadar zam gelecek?’, ‘Benzine zam gelecek mi?’, ‘Yakıta zam gelecek mi?’ şeklinde sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

Benzine Zam Gelecek Mi?

Sözcü’de yer alan habere göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatı 78 kuruş zamlanacak. Bilindiği gibi döviz kurları ile petrol ve uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki değişim, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkilemekte. 



Benzinin Litre Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zamla beraber benzinin litre fiyatı yaklaşık İstanbul’da 21,11 TL’ye, Ankara’da 21,22 TL’ye ve İzmir’de 21,23 TL’ye çıkacak. Motorinde ise bu gece bir değişim olmayacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, ülkemizin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.