Bu ipuçları ile kumaş sandalyelerinizin ömrünü uzatın

TAKİP ET

Sandalyeler her mutfak evinin önemli bir parçasıdır, çoğu insan yumuşak dokusu ve renk çeşitliliği nedeniyle kumaş sandalyelere daha fazla ilgi gösterir. Ancak daha sık kirlenme eğilimi gösterirler, bu nedenle kumaş mutfak sandalyelerini nasıl temizleyeceğinizi bilmek, bilmeniz ve uygulamanız gereken püf noktalarından biridir.

Reklam
Reklam

Birkaç basit yöntem, kumaş sandalye malzemenize bakmanıza veya kurtarmanıza yardımcı olabilir. Basit detayların her şeyi değiştirdiğini unutmayın. Tadilat yaparken, bu öğeler her zaman lekesiz tutulabileceğinden, tezgahların veya döşemelerin üzerindeki sandalyelerin değiştirilmesi nadiren düşünülür. Bu anlamda, favori koltuklarınızın ömrünü uzatmak için bazı ipuçlarını uygulamak çok önemlidir.

Sandalyelerinizi bu şekilde temizleyin ve yeni gibi görünmelerini sağlayın

Kumaş sandalyeleri temizlemek o kadar kolay değil, ancak yeni gibi görünmelerini sağlamak imkansız değil. Ekstra yardım almadan çıkarılması zor olan kir ve lekeleri çıkarmak için bunlara farklı yollar veya ürünler uygulanabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, döşemeli sandalyelerde uyguladığınız ürünlerin aynısını kullanabilirsiniz. Burada size teknikleri gösteriyoruz.

Ticari ürünler satın alın

Lokalize alanlarda mutfak sandalyelerini temizlemek için ilginizi marka ürünlere odaklayabilirsiniz. Leke çıkarıcılar, sandalye kumaşlarında harika bir yardımcıdır ve harikalar yaratır. Temizleyiciyi lekenin üzerine püskürtün ve bir dakika bekletin. Sadece konuma tıklayın ve gitmeye hazırsınız. Kirlenme devam ederse işlemi tekrarlayın.

Bir halı temizleyici deneyin

Bir halı temizleyicinin formülü, yaygın bir leke çıkarıcıdan daha güçlüdür. Bu nedenle en inatçı lekelerde yüksek güce sahip olduğu için leke çıkarıcı yerine bu ürünü kullanma alternatifiniz var. Kumaş sandalyelerin daha etkin bir şekilde temizlenmesi için her iki ürünü de birleştirebilirsiniz.

Asla başarısız olmayan geleneksel temizlik

Bu noktada seçenekler çok. Kumaş sandalyelerin yeni gibi görünmesini sağlamak için bu kadar kaliteli ve güçlü ürünler olsa da, doğal ürünlerle geleneksel temizlik kabiliyetini küçümsememelisiniz. Bazı öğeler her zaman evdedir ve bunları mobilyalarınızın bakımı için kolayca kullanabilirsiniz.

Kumaş sandalyeler nasıl temizlenir?

Kumaş mutfak sandalyelerinizin kirlere zarar vermesine izin vermeyin; zamanla, onları atmak zorunda kalacaksınız. Sandalyeleri rengini veya tasarımını kaybetmeden temizlemenin farklı yolları var. En güzeli de bu yaygın ve etkili ürünler sayesinde kumaş koltukların dayanıklılığına zarar verebilecek kimyasal formüllü ürünlere ihtiyaç duymamanızdır.

Sirke

Sirke, ev hijyeni için mükemmel bir müttefiktir. Buna kumaş sandalyelerdeki leke çıkarma da dahildir. Bir bardak sirkeyi iki bardak suya dökün, ardından bir bezle gerekli miktarı sandalyenin yüzeyine uygulayın ve dikkatinizi lekenin olduğu yere odaklayın. Birkaç dakika etki etmeye bırakın. Sirke kokusunu suyla nemlendirilmiş bir bezle çıkarın. Doğrudan güneş ışığı olmadan açık havada kurumaya bırakın.

Tuz

Tuzun sürükleme etkisi vardır. Ve limon eklerseniz beyazlatma gücü katmış olursunuz. Bir macun elde edene kadar tuzu birkaç yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın. Lekenin üzerine koyun ve yaklaşık 10 dakika etki etmesine izin verin. Leke çıkana kadar ovun ve nemli bir bezle çıkarın.

Karbonat

Kabartma tozu ile sandalyeleri genel veya yerel bir şekilde temizleyebilirsiniz. İki şekilde kullanılabilir. İlk olarak, katı veya toz halinde. Çoğunlukla kuru temizleme sandalyelerinde kullanılır. Sandalyeye yeterli miktarda kabartma tozu serpin, en az bir saat bekletin ve ardından elektrikli süpürge veya yumuşak bir fırça ile çıkarın.

Kumaş sandalyeleri temizlemenin başka bir yolu da suda eritilmiş karbonattır. Bir litre suyu ısıtın, kaynatmadan önce ocaktan alın ve eriyene kadar karıştırarak iki yemek kaşığı ürün ekleyin. Mikrofiber bir bezle hazırlığı sandalyeye yayın; difüzör de kullanabilirsiniz. Etki ederken sıvıyı birkaç dakika bırakın. Sıvı kalıntılarını temizlemek için bir fırça ve nemli bir bezle çıkarın.

Limon

Sandalyeleriniz beyaz kumaştan ise beyaz kalması için limon kullanabilirsiniz. Limon, lekeleri çıkarmanızı sağlayacak ağartma özelliklerine sahiptir. Difüzörlü yarım bardak suya iki limonun suyunu dökün, karışımı kumaşa uygulayın, 15 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından suyla durulayın.

Kumaş mutfak sandalyelerinizi temizlemek için hangi tekniği ve ürünü seçerseniz seçin, leke ve kiri çıkarmanın çeşitli yollarını izleyerek ömrünü uzatabilirsiniz.