Bu ipuçları ile poşe yumurta yapmak artık çok kolay!

TAKİP ET

Çırpılmış veya aşırı kolay yumurtalara nefis bir alternatif mi arıyorsunuz? O halde poşe yumurta tarifine ihtiyacınız var. Bu yazımız yumurtaları sadece 15 dakikada nasıl haşlayacağınızı öğrenmenize yardımcı olabilir.

Reklam
Reklam

Daha önce hiç haşlanmış yumurta yapmadın mı? Merak etme! Zor bir başarı gibi görünebilir, ancak kahvaltı sofralarınıza çok yakışan bu hafif ve kabarık yumurta stilini yapmak sadece birkaç basit adım alır.

NEYE İHTİYACINIZ OLACAK?

Haşlanmış veya tarifte belirtilen sayıda yumurta.

8 cm tava veya 2 litrelik sos tavası

Oluklu kaşık

Küçük muhallebi bardağı veya cam kase

NASIL YAPILIR?

1. Bir tavada veya tencerede kaynayana kadar 2 ila 3 inç su ısıtın; ısıyı azaltın, böylece su kaynar. Bir muhallebi bardağına veya küçük bir cam kaseye soğuk bir yumurta kırın.

2. Bardağı su yüzeyine yakın tutarak yumurtayı dikkatlice suya dökün. Başka bir yumurta ile tekrarlayın. (Yeterince büyük bir tava kullandığınızdan emin olun ki yumurtalar pişerken birbirine değmesin.)

3. 3 ila 5 dakika ya da beyazlar ve sarılar sertleşip cıvık olmayana kadar üstü açık pişirin. Oluklu kaşıkla yumurtaları çıkarın.

UZMAN İPUCU:

Haşlamanın daha kolay bir yolunu ve yumurtalarınızı kendi kişisel alanlarında tutmanın daha kolay bir yolunu arıyorsanız, kaynayan suda ayrı ayrı muhallebi kaplarında tek tek yumurtaları haşlamaktır (hafifçe değil). Bir yumurtayı doğrudan suya dökmek gerek). Pişirme süresi biraz daha uzun olabilir, ancak aynı pişme göstergelerini arayın: beyazlar ve yumurta sarısı sert olmalı, akıcı olmamalıdır.