Bu işaretlere kulak verin! Sonuçları ani görme kaybı, kalp hastalığı, böbrek sorunu, düşük olabiliyor

TAKİP ET

Hastalıkların ve diş bakımının aksatılması, önemsenmemesi gibi durumlar yalnızca görüntü olarak etkilemiyor. Aynı zamanda çeşitli hastalıkların büyük işareti olabiliyor. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda ağız ve diş sağlığının ciddi hastalıkların işaretleri olduğunu açıkladı. İşte ağız ve diş sağlığının önemine dair detaylar...

Reklam
Reklam

Toplumda diş eti kanamaları en fazla görülen diş sorunları arasında yer alıyor. İnsanların birçoğu diş eti kanamasını genelde büyük bir problem olarak görmemektedir. Ancak riskli hastalıkların büyük bir belirtisi olabiliyor. Örneğin kan şekeri yükselmesinin işareti diş eti kanamalarıdır.

 Diş eti kanaması, artan amputasyon riski ile göz hastalığı yüksek kan şekerinin uyarıcılarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Diabetes UK açıklamasına göre diyabeti olan insanlarda periodontal hastalık benzeri diş sorunları oluşmaktadır.

Ağız kokusu olabilmektedir

Birleşik Krallık NHS (Ulusal Sağlık Servisi) diş eti kanaması, şişmiş, ağrılı ve kızarmış diş etlerinin diş eti hastalığının göstergesi olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak da diş eti hastalığı ağızda kötü tat, sallanan diş ve ağız kokusu etkileri gösteriyor.

Diş eti kaybı yaşanabilir

Ayrıca Diabetes UK, toksinlerin diş etlerini etkilemesine ve diş eti enfeksiyonu olarak bilinen plaktaki bir grup bakterilere de diş eti hastalığının sebep olduğu söyleniyor. Diş çevresindeki kemik kaybı işle diş eti çekilmesi de zamanla meydana gelebiliyor. Periodontitis olarak adlandırılan diş kaybına da ilerleyen zamanlarda sebep olabiliyor. Bunları göz önüne alarak diş eti kanamasının anormal bir durum olduğu ve Tip 2 diyabet göstergesi olduğunu Diabetes UK açıklıyor.

Uzuvların kesilmesi riski bulunuyor

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi, diyabeti olan kişilerin 15 kat daha çok amputasyon geçirme riskinin olduğunu açıklıyor. İyileşmeyen ayak enfeksiyonu, ülserler de diyabetli ilişkili olarak görülüyor.

Tedavi edilmemesi halinde

NHS (Ulusal Sağlık Servisi) tedavi edilmemesi durumunda tip 2 diyabetin sinir hasarı (ağrı hissetme yeteneği), kalp hastalıkları ile inme, körlük ve görme kaybı, enfeksiyon problemleri ve yaralar ile ayak sorunları, ölü doğum, düşük, böbrek problemleri, sertleşme sorunlarına yol açtığını belirtiyor.