Bu kan grubuna sahipseniz doktorlar "ciddi" hastalığa karşı uyarıyor

TAKİP ET

Kan grubunuza göre hangi hastalıklara karşı önlem almanız gerektiğini öğrenmek ister misiniz? Bazı kan gruplarını taşıyan kişiler bazı hastalıklara karşı daha riskli olabiliyor. İşte kan grupları ve hastalıklar arasındaki bağlantılar…

Reklam
Reklam

Kan grubunuz hastalık ve hastalık riskinizi tahmin edebilir mi? " Kan grubunuz sizi belirli koşullar için daha yüksek bir risk altına sokabilirken, hiçbir şey kesin değildir. Kan grubunuzun sağlığınızı nasıl etkileyebileceğini bilmek iyi bir başlangıçtır, ancak düzenli kontrol için doktorunuzu görmek de aynı derecede önemlidir. İşte hastalıklarla en sık ilişkilendirilen kan türleri.
 

Kalp hastalığı

AB ve B kan grubuna sahip kişilerde kalp hastalığı riski daha yüksektir. Glenn , "Sekiz ana kan grubu içinde, O tipi olan kişiler kalp hastalığı için en düşük riske sahiptir. AB ve B tipi olan kişiler en büyük risk altındadır, bu da bu kan grupları için daha yüksek iltihaplanma oranlarının bir sonucu olabilir" diyor. E. Ramsey "Kalp açısından sağlıklı bir yaşam tarzı, AB ve B kan grubuna sahip kişiler için özellikle önemlidir." Diyor.
 

Bunama

Araştırmalar, AB kanı olan kişilerin demans geliştirme olasılığının diğer kan türlerine göre yüzde 82 daha fazla olduğunu gösteriyor. Mary Cushman, "Çalışmamız kan grubuna ve bilişsel bozulma riskine bakıyor, ancak birkaç çalışma yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve diyabet gibi faktörlerin bilişsel bozulma ve bunama riskini artırdığını gösterdi" diyor. Burlington'daki Vermont Üniversitesi Tıp Fakültesi ise "Kan tipi aynı zamanda inme gibi diğer vasküler durumlarla da ilişkilidir, bu nedenle bulgular vasküler sorunlar ve beyin sağlığı arasındaki bağlantıları vurgulamaktadır. Bu sonuçları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır." İfadelerini kullanıyor.
 

Kanser

Dr. Ramsey , "Araştırmalar, A veya AB kan grubuna sahip kişilerin mide kanseri için daha yüksek risk altında olduğunu buldu" diyor. "Ayrıca, A, B veya AB kan grubunuz varsa, pankreas kanseri riskiniz yüksek olabilir. Bu gruba giriyorsanız, kansere yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kanserle savaşan yiyecekleri stoklayın."
 

Tip 2 diyabet

Araştırmalar, A, B ve AB kan gruplarına sahip kişilerin tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Dr. Guy Fagherazzi , "Bu çalışma, geniş bir prospektif kohortta ilk kez, spesifik ABO kan gruplarının artan tip 2 diyabet riski ile ilişkili olduğunu gösteriyor" diyor.
 

Kanama riski

Araştırmalar, kan grubu 0 olan kişilerin yaralanma sonrası kanamadan ölüm riskinin iki katından fazla olduğunu gösteriyor. Doktor Wataru Takayama, "Son araştırmalar, kan grubu O'nun kanama için potansiyel bir risk faktörü olabileceğini gösteriyor" diyor. "Kan kaybı, ağır travmalı hastalarda önde gelen ölüm nedenidir, ancak farklı kan türleri ve ölüm riski arasındaki ilişki üzerine yapılan çalışmalar çok azdır."