Bu listede adı olanlara karşılıksız 600 TL veriliyor! Parayı alacaklar tek tek açıklandı, başvuruya gerek yok!

TAKİP ET

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişiler devletten karşılıksız ve geri ödemesiz 600 TL veriliyor. Liste belli oldu isimler tek tek yayınlandı. Herhangi bir başvuru yapmaya gerek yok sadece listede adınızın olması yeterli. 600 TL destek alabilmek için şart bulunmuyor devlet belirlediği kişilere veriyor. Peki, isim listesi nasıl bulunur? Listede adımız var mı? Devletin 600 TL'lik nakit destek vereceği kişilerin listesi haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan ekonomik sorunlar ne yazık ki bir türlü haline dönüştü ve şu anda ekonomik kriz tüm dünyanın sorunu haline geldi. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden Savaş bir yandan daha da zor günler geçirmenizi sebep oluyor. Bu süreçte en çok zorlanan kesim ise dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar oldu. Ancak devlet, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getiren Devletimiz, Maddi durumu yerinde olmayanlara karşılıksız ve geri ödemesiz nakit para veriyor. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve geçinecek parası bulunmayan herkes devletin sağladığı bu imkândan faydalanabiliyor.

Bu listede adı olanlara karşılıksız 600 TL veriliyor! Parayı alacaklar tek tek açıklandı, başvuruya gerek yok!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için yeni bir yardım müjdesi daha geldi. Başvuru yapmaya gerek olmadan devlet tarafından belirlenen listede ismi bulunan herkese 600 TL'lik nakit para imkanı verilecek. Birçok kişi Bugün sabah saatlerinden itibaren listeyi araştırmaya başladı. Peki, kimler nakit para imkanından faydalanacak? 600 TL nakit para listesinde adınız var mı? 600 TL nakit para alacak kişilerin isim listesi haberimizin devamında...

Eşini kaybedenlere ödeniyor

Devletin 600 TL nakit yardım imkanı sadece eşini kaybeden kadınlara veriliyor. Yani dul maaşı olarak da bilinen bu ödemeler resmi nikahlı eşi hayatını kaybettikten sonra sosyal güvencesi olmayan kadınlar tarafından alınabiliyor. Eşini kaybeden kadınlar kimlik müracaat etmeleri halinde iki ayda bir 600 TL civarında bir ödeme alma şansına sahip oluyor. Aylık 275 TL olarak verilen bu ödemeler Toplu olarak yapıldığı için iki ayda bir alınabiliyor. Başvuru işlemleri ise TC kimlik kartı ile yapılıyor.

Nasıl başvuru yapılır?

Eşini kaybeden veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar başvuru yapmak için şartları merak ediyor. Öncelikle en önemli şart Herhangi bir sosyal güvence izin almaması. Yani zaten sosyal güvencesi olanlar dul ve yetim aylığı avantajından faydalanabiliyor. Ancak eşi vefat ettiği sırada sigortalı olarak çalışmayan kadınlar valiliklere giderek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile nakit ödeme imkanından faydalanmak için başvuru yapabiliyor. Başvuru için kimlik kartınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor herhangi bir dilekçe doldurmanıza gerek yok. Başvuru onay işlemleri sadece 10 gün içerisinde tamamlanıyor. İşlemlerin onaylanması halinde de 600 TL nakit para anında verdiğiniz IBAN numarasına yatıyor. İsim listesini sorgulamak için ise e-devlet girişi yapabilirsiniz. Dul maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar e-devlet'e girdiklerinde benim sayfam bölümünden kendi maaş durumu sorgulayabiliyor.