Bu meyve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor

TAKİP ET

Mango, çok çeşitli vitamin ve mineraller içeren lezzetli bir meyvedir, bu nedenle son yıllarda mangonun potansiyel sağlık yararları oldukça olumlu olmuştur. Aslen Güney Asya'dan gelen mango, yılın herhangi bir zamanında yetiştirilen birçok çeşidi olduğu için tropik bölgelerde en çok yetiştirilen meyvelerden biri haline geldi.

Reklam
Reklam

Kanda yüksek bir glikoz düzeyine sahip olmak, şeker hastalığına yol açabileceğinden, sağlığımız üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Bu nedenle şeker hastalığı olan insanlar için herhangi bir diyetin ana amacı kan şekerini kontrol altında tutmaktır, mango şunları içerir: Bu seviyeleri düzenlemeye yardımcı olan gerekli karbonhidratlar, onu harika bir seçim haline getiriyor.

Mango tüketimi kan şekeri seviyelerini kontrol ediyor mu?

Mango, doğal olarak kıyılmış olarak, kokteyllerde, keklerde, tatlılarda, soslarda, salatalarda yemek olarak veya farklı sunumlarda tadılabilecek birçok çeşidi olduğu için dünyanın farklı yerlerinde hüküm süren meyvelerden biridir. Ancak bu meyveyi tüketmekle ilgili en önemli şey, diğer meyveler gibi kan şekeri seviyelerini düzenlemek gibi birçok sağlık yararı sunmasıdır, mangonun harika bir vitamin, mineral, su ve lif kaynağı olduğunu belirtmekte fayda var.

Mango glikoz seviyelerini düşürür

Bir araştırma,  mangonun, kan şekeri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan bir antioksidan olan mangiferin de dahil olmak üzere birçok biyoaktif bileşik içerdiğini ve ayrıca kan dolaşımına glikoz emilimini azaltmaya yardımcı olabilecek lif açısından zengin olduğunu ortaya koymuştur.

Mango, tatlı bir meyve olmasına rağmen bol miktarda lif içerir, bu nedenle sindirime yardımcı olur, kabızlığı kontrol altına alır, kandaki şeker emilimini yavaşlatır ve yemekten sonra tokluk hissini artırabilir, ayrıca çeşitli maddeler içerir. Antioksidanlar açısından zengin kılan karoten ve mangiferin olarak, bu, kan şekeri seviyelerini kontrol etmenizi sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye izin veren bir antiviral etki gösterebilir.

Ek olarak, yayınlanmış olan son araştırmalar, mango posasının, meyvenin metabolizmasında temel bir rol oynayan ve aynı zamanda önemli bir antioksidan aktivite kaynağı olan, esas olarak pektin olarak bilinen çözünür lif olduğunu belirtmektedir. Üzüm, guava ve ananasın posası ile karşılaştırıldığında kan şekeri kontrolü ve kolesterol kontrolü için daha iyi olduğu görülür.

Tüketim yolu

Hepsinden iyisi, mango bir vitamin ve mineral kaynağı haline gelir. Meyve sularında, smoothie'lerde, salatalarda veya doğal olarak nasıl tüketirsek tüketelim, çünkü bize kardiyovasküler sağlığımıza dahil olan magnezyum ve potasyum gibi doğal karbonhidratları sağlar, çünkü bunlar vücuttaki sodyum seviyelerini dengelememize izin verir. Kalp, bu karbonhidratların yanı sıra az miktarda kalsiyum, demir ve fosfor sağlar.