Bu özelliği mutlaka açın! Apple Watch düzensiz kalp ritmini fark etmenize yardımcı oluyor

TAKİP ET

Maine, Solon'dan 67 yaşındaki bir kadın olan Kim Durkee, üç gece arka arkaya bileğinde vızıldayan Apple Watch ve düzensiz kalp ritmine sahip olduğu uyarısıyla uyandı. Durkee, nefesinin kesildiğini veya kalbinin hızla attığını hissetmediği için uyarıların yanlış olduğunu varsaydığını söyledi. Üçüncü gece kontrol etmeye karar verdi.

Reklam
Reklam

Apple'ın kalp atış hızı bildirimleri, kullanıcıların kalp sağlıklarıyla ilgili olası sorunları tespit etmelerine yardımcı olabilir. Etkinleştirildiğinde, bildirimler kullanıcıları yüksek veya düşük kalp hızlarının yanı sıra düzensiz kalp ritimleri yaşadıklarında uyarır. Apple Watch'unuzu nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, kalp atış hızı uyarılarını zaten açmış olabilirsiniz, yoksa bunları nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Durkee, adımlarını izlemek için iki yıl önce bir Apple Watch satın aldığını ve böylece acil bir durumda yardım almak için düşme algılama özelliğini kullanabileceğini söyledi. “Vücudumda yanlış bir şey olduğuna dair tek bir ipucu yoktu, bir tane değil” dedi. Durkee, doktorlarının "sessiz bir saatli bomba gibi" olduğunu söylediğini söyledi.

Saatinin üçüncü gecesi onu uyandırdıktan sonra, Durkee acil servise gitti ve doktora Apple Watch'unun kontrol edilmesini söylediğini söyledi. "Ve bana baktı, 'Gerçekten, saatin sana AFib olduğunu mu söyledi?' Hastanedeki herkes şaşkındı. Hastanenin konuşması gibiydim” dedi. “Bazı testler yaptı ve 'Saatin doğru, AFib'desin' dedi.”

Düzensiz kalp ritmi Durkee, önerilen atriyal fibrilasyon veya AFib - kalbin üst odacıklarının alt odacıklarla koordine edilmediği, kalbin çok yavaş, çok hızlı veya düzensiz atmasına neden olduğu bir durum konusunda uyarıldı. Amerikan Kalp Derneği, bu durumun kan pıhtılarına, felce ve kalp yetmezliğine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Durkee'nin kalbinin bazı taramalarını yapan doktorlar, sol kulakçıkta büyüyen ve miksoma teşhisi konan kanserli olmayan bir tümör buldular. Durum son derece nadirdir, ancak kalp işlevine müdahale ederse hayati tehlike oluşturabilir. Durkee'nin durumunda olan buydu, çünkü tümör kalbinin normal ritmine uygundu.

Durkee şu anda tümörü çıkarmak için beş saatlik açık kalp ameliyatından sonra iyileşiyor. Doktoruna saati takmasaydı ne olacağını sorduğunda, tümörün büyük olasılıkla felçle sonuçlanacağını söyledi.

APPLE WATCH KALP SAĞLIĞI BİLDİRİMLERİ NASIL AÇILIR?

Ancak Apple Watch sağlık bildirimlerini kendiniz için nasıl açarsınız? iPhone'unuzdaki Apple Watch uygulamasına gidin, "Saatim"e dokunun ve ardından "Kalp"e gidin. Uygun bir Apple Watch'ınız varsa, buradan EKG uygulamanızı atriyal fibrilasyon belirtileri arayacak şekilde ayarlamalısınız. Apple Watch 4'ten Apple Watch 7'ye kadar tüm modellerde bir EKG okuyucu bulunur, ancak Apple Watch SE'de yoktur.

Ardından, kardiyo kondisyonunuzu değerlendiren ve düşük olduğunda size bildiren kardiyo fitness bildirimlerini açmalısınız. Son olarak, düzensiz kalp atış hızı bildirimlerini etkinleştirin.

Bir Apple Watch, kalp atış hızı izleme işleviyle yakın zamanda bir diş hekiminin hayatını kurtarmaya yardımcı oldu ve bir hemşirelik öğrencisinin bu endişe verici keşfi yapmasına yardımcı oldu. Bu nedenle, Apple Watch'ınızdan sağlık bildirimleri almamak için gerçekten hiçbir mazeret yok. Gerçek bir cankurtaran olabilir.