Bu reklamlara sakın tıklamayın: Dolandırıcıların hedefi Mobil kullanıcılar

TAKİP ET

Cep telefonu kullanıcıları, Vastflux olarak bilinen yeni ve gelişmiş bir reklam dolandırıcılığı kampanyasına maruz kaldı.

Reklam
Reklam

Güvenlik şirketi Human Security, milyonlarca telefonu etkileyen ve yüzlerce reklam şirketini ve uygulama geliştiricisini dolandıran bugüne kadarki en büyük mobil reklam saldırılarından birini ortaya çıkardı.

Vastflux dolandırıcılığı, tüm cihaz veya uygulama yerine bir telefondaki tek bir reklam alanını hedefleyerek çalışır. Program telefonda göründüğünde, reklam alanına erişim kazanır ve ardından birden çok video reklamın birikmesine neden olan kötü amaçlı kod ekler.

Son kullanıcı yalnızca tek bir video reklam göreceğini düşünür, ancak perde arkasında saldırgan 25 adede kadar video reklam yığınlayabilir. Bu da dolandırıcılara sanki her reklam ayrı ayrı gösteriliyormuş gibi ödeme yapılmasını sağlayarak reklam şirketlerini ve geliştiricileri yanıltıyor.

Son kullanıcı için, bir şeylerin ters gittiğinin tek göstergesi, telefonun arka planında tüm sahte reklamlar işlenirken pilin daha hızlı bitmesidir.

Vastflux kampanyası ilk olarak geçen yıl Human Security tarafından tespit edildi ve tahminen 12 milyar cihazı etkiledi. Saldırının arkasındaki grubun kimliği henüz İnsan Güvenliği tarafından tespit edilemedi.

Bu son reklam sahtekarlığı kampanyası, mobil reklam endüstrisinde daha fazla dikkat ve güvenlik önlemlerine duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır. Reklam şirketleri ve uygulama geliştiricileri, kendilerini ve kullanıcılarını bu tür dolandırıcılıklardan korumak için proaktif olmalıdır. Ek olarak, kullanıcılar reklamlara tıklarken dikkatli olmalı ve pilin bitmesi ve beklenmeyen video reklamlar gibi sahte reklam belirtilerine karşı dikkatli olmalıdır.