Bu sabah başladı! Dolgun maaşla 118 bin işçi alınacak, alımlar İŞKUR güvencesiyle olacak! İşte aranan şartlar!

TAKİP ET

İş arayanlara müjdeli haber geldi. Dolgun maaşla tam 118 bin personel alımı yapılacak. Üstelik şartlar oldukça esnek. 20 50 yaş arası herkes başvuru yapabilecek. Lisans, ön lisans, ilkokul, lise mezunu, KPSS'li ve KPSS'siz başvuru şartları bulunuyor. Üstelik maaş aralığı 7000 8000 TL arasında değişiyor.

Reklam
Reklam

Bu sabah duyuruldu! İŞKUR aracılığıyla Türkiye’nin 81 ilinde yüz binlerce personel alımı yapılacak. Vasıflı vasıfsız fark etmez 20:50 yaş aralığında bulunan herkes İŞKUR’un açık olan iş ilanlarına başvuru yaparak iş sahibi olma şansını yakalayacak. İŞKUR Mayıs Haziran 2022 işçi ve personel alımı ilanları yayınlanırken tamamı özel sektörde görevlendirilmek üzere binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak. İlkokul, ortaokul, lise, lisans ve ön lisans mezun olan vatandaşlar başvuru yapabilecek. Maaşlar 7000 8000 TL arasında değişiyor. Üstelik bazı ilanlarda KPSS puanı aranmazken bazı ilanlarda ise düşük KPSS puanı ile alım yapılıyor. Detaylar haberimizin devamında…

Bu sabah başladı! Dolgun maaşla 118 bin işçi alınacak, alımlar İŞKUR güvencesiyle olacak! İşte aranan şartlar!İŞKUR 2022 yılının başından beri 100 binlerce kişi iş sahibi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm ve satış danışmanı gibi sektörlerde İŞKUR üzerinden personel alımı yapılacak. Aynı zamanda imalat sektörü içinde binlerce personel alınıyor. İŞKUR vasıtasıyla istihdam gerçekleştiren özel sektör yeni iş ilanlarını paylaştı. Bu sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre yüz binlerce personel alımı yapılacak. İŞKUR da yayınlanan ilanlara bakılırsa alınacak personel sayısı tam 118.711 kişi. Yani çok sayıdaki kişi için iş imkanı doğdu. Peki, hangi mesleklere personel alımı yapılacak? İşkur personel alımı başvuru şartları neler?
​​​​​​​

Türkiye genelinde 100 binlerce kişi alınacak

Türkiye’nin iş ve işçi bulma kurumu İŞKUR sabah saatlerinde yeni iş ilanlarını yayınladı. İŞKUR mayıs haziran ayı işçi personel alımı ilanlarına göre çok sayıda sektörde görevlendirilmek üzere alım yapılacak. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber turizm sektöründe büyük açık oluştu. Turizm sektörü, imalat sektörü, satış danışmanı gibi gruplara başvuru yapmak için süreç başladı. Sabah saatlerinden itibaren açılan ilanlara İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İŞKUR kaydı olmayanların ise hemen kayıt yaptırması gerekiyor. İş kura kayıt yaptırmak oldukça kolay. İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak iş arayan kaydı oluşturabilir ya da en yakın İŞKUR şubesine giderek başvuru yapabilirsiniz.
 

Aranan şartlar neler?

İŞKUR tarafından açıklanan yeni iş ilanlarında vasıflı vasıfsız çok sayıda personel alımı yapılacağı bildirildi. İlkokul, ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunu binlerce kişi ilanlar için başvuru yapabilecek. Bazı ilanlarda KPSS şartı aranıyor ancak çok düşük KPSS puanı istiyor. Bazı ilanlarda ise KPSS şartı da bulunmuyor. Yani herkes için İŞKUR da açık bir iş ilanı var. Üstelik Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan vatandaşlar başvuru yapabilir. Ayrıca İŞKUR kaydı yaptıktan sonra size uygun bir iş ilanı bulunması durumunda başvuruya da gerek kalmadan meslek danışmanları doğrudan sizlerle temasa geçebilir.