Bu sebze kan basıncını düşürmek için en iyisi

TAKİP ET

Sadece Amerika'da 116 milyon kişide yüksek tansiyon var, bu da bu büyük insan oranını kalp hastalığı ve felç gibi oldukça korkutucu sağlık sonuçları yaşama riskini artırıyor.

Reklam
Reklam

Söylemeye gerek yok, birçok insan bu potansiyel olarak ölümcül etkilere karşı risklerini azaltmaya yardımcı olmak için kan basıncını düşürmeye çalışıyor. Kan basıncını yönetmek için bazı denenmiş ve doğru öneriler arasında sodyum alımının sınırlandırılması, egzersiz yapılması ve DASH diyetinin veya Hipertansiyonu Durdurmak için Diyet Yaklaşımları yer alır. Özellikle kan basıncını düşürmek için oluşturulan bu diyette, insanlar sebzeler de dahil olmak üzere birçok kalp-sağlıklı gıda yemeye teşvik edilir.

Sebzeler kan basıncının düzenlenmesinde nasıl rol oynar?

Sebzeler tipik olarak sağlıklı kan basıncını destekleyen besinlerle (lif gibi) doludur ve doğal olarak sodyumda düşüktür. Bazı sebzeler aynı zamanda doğal kalsiyum, magnezyum ve potasyum kaynaklarıdır: Hipertansiyonu Durdurmak için Diyet Yaklaşımları diyetinde vurgulanan üç mineral, yeterli miktarda tüketilmesi sağlıklı kan basıncını desteklemeye yardımcı olur.

Daha fazla sebze yemek, türü ne olursa olsun, sağlıklı bir tansiyonu desteklemeye çalışsanız da, başka türlü de olsa her zaman iyi bir fikirdir. Ancak sağlıklı tansiyon diyetinize dahil etmek için 1 numaralı en iyi sebzeyi arıyorsanız, pancar büyük ödülü hak ediyor.

Şaşırtıcı derecede tatlı, güzel renkli ve inanılmaz derecede çok yönlü, keçi peyniri, dürümler ve hatta bazı süslü smoothie'lerle eşleştirilen salataların parlayan yıldızı olan sevilen sebze, saklamaya çalışırken hangi yemeği yemeniz gerektiğini düşünürken akılda kalmayabilir. Aslında pancar, yüksek tansiyonunuz varsa yiyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden biridir.

Neden pancar?

Doğal olarak düşük sodyum, ilave şeker ve doymuş yağ içermemesi de dahil olmak üzere kalp-sağlıklı gıdalar söz konusu olduğunda pancar sadece pek çok kutuyu işaretlemekle kalmaz, aynı zamanda yönergeleri takip ederken yönergeleri karşılayan bir dizi başka önemli faktör içerir. DASH diyeti, her zaman önemli olan kalsiyum, magnezyum ve potasyum minerallerinin bir kaynağı olmak dahil.

Pancar ayrıca diyet nitratları içerir: vücutta nitrik okside dönüştürülen doğal kimyasallar. Nitrik oksit, kan damarlarınızın iç kaslarını gevşeten ve kan akışında artış sağlayan bir kimyasal olan bir vazodilatördür. Buna karşılık, nitrik oksit gibi vazodilatörler kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Klinik araştırmalarda elde edilen veriler, gerçek pancardan yapılan pancar suyunun içilmesinin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Frontiers in Nutrition'da yayınlanan sistematik bir inceleme ve meta-analiz, 3 ila 60 gün arasında pancar suyu içmenin, denekler arasında sistolik kan basıncını iyileştirdiğini gösterdi.

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics dergisinde yayınlanan randomize çapraz geçişli bir araştırmanın sonuçlarına göre, pancar gibi nitrat açısından zengin sebzeler tüketmek, genç yetişkinler arasında kan basıncı ölçümleri üzerinde olumlu bir etki sağladı.

Diyetinize daha fazla pancar nasıl eklenir?

Pancar hayranı değilseniz, doğal bir nitrat kaynağı tüketmenin faydalarından yararlanmak istiyorsanız, kendinizi bu popüler kök sebzeden porsiyonlarla beslemek zorunda değilsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, turplar ve soğanlar da dahil olmak üzere vücudunuza bu faydalı bileşiği destekleyecek ve pancarları tamamen atlamanıza izin verecektir.

Ancak pancar hayranıysanız ve amacınız tansiyonunuzu doğal bir şekilde desteklemekse, bu sebzeyi salatalarınıza, meyve sularınıza dahil edin ve klasik pancar çorbasının ana malzemesi olarak, denediğiniz sonuçları görmenize yardımcı olabilir. Görmek. Kendinizi şımartırken kullanışlı bir leke çubuğuna sahip olduğunuzdan emin olun (lekeler!).

Bu nedenle, humusunuza biraz pancar koyun, smoothie'nize biraz ekleyin veya doyurucu bir pancar latte için toz halinde tadını çıkarın. Kalbiniz bunun için size teşekkür edecek.