Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! Resmen donacağız, meteoroloji uyardı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu uyarısı geldi. Birçok ilde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Perşembe ve Cuma günleri resmen donacağız. Ancak hafta sonu güneş yeniden yüzünü gösterecek.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı perşembe ve cuma günleri mevsim normallerinin altına düşecek. Ayrıca bazı şehirlerde yılın ilk kar yağışı da görülecek. Başta Adana, İstanbul ve Sivas olmak üzere birçok ilde de sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de kar sürprizi konusunda uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı perşembe ve cuma günleri mevsim normallerinin altına düşecek. Başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olacak soğuk ve yağışlı hava sırasında sağanak yağış geçişleri görülecek. Aynı zamanda bazı illerde yılın ilk kar sürprizi de görülebilir.

Kar yağışı sürpriz olmayacak

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından hava sıcaklığına ilişkin uyarılarda bulundu. Özellikle perşembe ve cuma günleri mevsim normallerinin oldukça altında bir sıcaklık olacağını belirten Ökten en soğuk olacak illerin ise Eskişehir, Bursa, Bilecik ve bol olduğunu söyledi. Ökten aynı zamanda Uludağ'da ilk kar yağışının perşembe ve cuma günleri görüleceğini belirtirken Bolu'da da kısa süreli bir kar sürprizi olabileceğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl Uludağ'a ilk kar 23 Eylül tarihinde düşerken Bu yıl 22 Eylül'de bekleniyor.