Bu telefonlarda WhatsApp kullanılmayacak! Telefonunuz bunlardan biriyse değiştirin…

TAKİP ET

Dünyada milyarlarca insanın kullandığı iletişim uygulaması WhatsApp, artık iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi kullanan telefonlarda artık aktif olmayacak. Ekim ayına kadar WhatsApp kullanmak isteyenlerin telefonlarını değiştirmeleri gerekecek.

Reklam
Reklam

Apple iPhone 5 ve iPhone 5c kullanan kişileri WhatsApp hayal kırıklığına uğrattı. 24 Ekimden sonra artık iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi olan cihazlarda WhatsApp kullanıma kapatılacak. Apple’ın iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6s cihazlarını kullanıyorsanız WhatsApp kullanmak konusunda bir problem yaşamayacaksınız. Ancak iPhone 5 ve iPhone 5c kullanıcısıysanız ve WhatsApp uygulamasını kullanmaya devam etmek istiyorsanız yeni bir cihaza geçmeniz gerekecek.

İşte WhatsApp bu cihazlarda kullanılmayacak!

WABetalnfo’nun verdiği bilgilere göre WhatsApp, son iOS sürümlerini yüklemesi için insanları uyarıyor. Telefonunuza son iOS sürümünü ise kolayca ‘Ayarlar’ sekmesinden yükleyebilirsiniz. Ancak Apple, bazı cihazlarına son iOS sürümünü sunmuyor; iPhone 5 ve iPhone 5c bu cihazlardan. Bu da artık bu cihazların WhatsApp uygulamasını kullanamayacağı anlamanı gelmekte.



Telefonunuzu değiştirmeniz gerekecek

WhatsApp Yardım Merkezi, kişilerin uygulamayı kullanmaya devam edebilmeleri için iOS 12 veya daha üst sürümü yüklemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. WhatsApp kullanmak isteyen Android kullanıcıları ise 4.1 sürümü ya da üstüne sahip olmalılar.

Günümüz şartlarında yeni bir telefon almak ekonomik anlamda zorlayıcı olsa da yeni sürümler buna zorlayabiliyor. Apple, haziran ayında yazılım odaklı etkinliği WWDC’yi gerçekleştirecek. Bu etkinlikte watchOS 9 ve iOS 9 gibi yeni sürümler tanıtılıyor. iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE’de iOS 16 işletim sisteminin çalışmayacağı yönünde de bazı söylentiler dolaşıyor.