Buğday filmi nerede çekildi? Buğday filmi yönetmeni, konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Kadrosunda bir çok Türk'ün yer aldığı Buğday filmi yönetmeni, konusu ve oyuncuları bir çok film severin gündemini meşgul ediyor. Peki Buğday filmi nerede çekildi? İşte film hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Yapımında Türk bir yönetmenin imzası olan Buğday filmi son zamanlarda film severlerin gündemini meşgul ediyor. Bilimkurgu türündeki bir yapım olan Buğday filminin nasıl bir hikayeye sahip olduğunu ve oyuncu kadrosunda hangi isimlerin bulunduğunu öğrenmek isteyen insanlara arama motorları üzerinden film hakkındaki araştırmalarına devam ediyor. Peki Buğday filmi nerede çekildi? Buğday filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?
Buğday Filmi Konusu Nedir?
Gelecekte yaşayan Profesör Erol Erin etnik göçmenlerin yaşadığı manyetik duvarlarla çevrili bir şehirde hayatına devam etmektedir. Nedeni belirsiz bir sebepten dolayı şehirdeki tarım faaliyetleri genetik kaynaklı bir krizden etkilenir. Erol Erin, çalıştığı Novus Vita şirketindeki bir toplantı sırasında genetik açıdan değiştirilmiş tohumları etkileyen krizler hakkında bir tez yazan genetik uzmanı Cemil Akman’ın ismini işitir ve onu bulmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sırasında büyük bir değişim gösterecek olan Erol Erin sadece kendisi için değil yaşadığı şehir adına önemli bir yolculuğa çıkacaktır. 
Buğday Filmi Oyuncuları Kimlerdir?
Türk yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği Buğday filminin başrollerinde Ermin Bravo (Cemil Akman), Grigoriy Dobrygin (Andrei) ve Cristina Flutur (Alice) yer almaktadır. Filmin görüntü yönetmeni olarak ünlü Star Wars film serisinin görüntü yönetmeni olan Giles Nuttgens yer alıyor. 
Buğday Filmi Nerede Çekildi?
Dünyaya ismini ilk kez 23. Saraybosna Film Festivali’nde duyuran Buğday filmi Türkiye’de ise ilk kez 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin ulusal uzun metraj yarışma bölümünde 29 Eylül 2017 görücüye çıktı. 
Filmin çekimleri ABD, Almanya ve Türkiye’de çekildi. Filmin Türkiye çekimleri Konya ilinde yapıldı. 

Buğday film Semih Kaplanoğlu Buğday filmi konusu ve oyuncuları Giles Nuttgens