Bugün açıklandı! Hesaplarınızı kontrol edin! Devlet kurumu bin 649 TL'yi hesaplara aktarmaya başladı!

TAKİP ET

Devlet kurumu bin 649 TL'yi hesaplara aktarmaya başladı! Bu noktada döneme giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED ve ŞEY yardım uygulamaları aracılığı ailelere destek olacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Bugün açıklandı! Hesaplarınızı kontrol edin! Devlet kurumu bin 649 TL'yi hesaplara aktarmaya başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir ihtiyacı gidermek için proje geliştirdi. Bu anlamda  SED ve ŞEY yardımları açıklamaları yapıldı. 


 

Bakanlığın Eğitim Yardımı Kaç Para?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan okul yardımı programlarından olan SED ve ŞEY, gereksinim sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarını kapsamaktadır. Bu kapsamda SED uygulaması vakitkli ya da dönemsel olarak verilebiliyorken, ŞEY yalnızca kırtasiye masraflarının karşılanması hedefi ile verilmektedir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan SED yardım miktarı 
bin 649 TL olarak açıklanmıştır. 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan ŞEY yardım parasının güncel tutarı, kız ve erkek çocuk olma haline ve eğitim düzeyine göre değişiklık göstermektedir. Öğrencilerin kırtasiye giderlerinin karşılanması hedefi ile tasarlanan bu yardım uygulamasının güncel tutarları şu şekilde belirlenmiştir:

·    Erkek çocuk- İlköğretim: 45 TL veriliyor

·    Kız çocuk- İlköğretim: 50 TL veriliyor

·    Erkek çocuk- Ortaöğretim: 60 TL veriliyor

·    Kız çocuk- Ortaöğretim: 75 TL veriliyor


 

Eğitim Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanan ve finanse edilen okul yardımı programlarına çoğu değişik yol aracılığı ile müracaat yapılabilmektedir. Aileler e-devlet sistemlerine girerek başvuru yapabilirler.