Bugün bankalar açık mı? 5-6 Mayıs bankalar açık mı, kapalı mı?

TAKİP ET

On bir ayın sultanı Ramazan ayının hemen ardından idrak edilen Ramazan Bayramı'nda resmi tatil dolayısıyla bankalar hizmet vermemişti. Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte bankaların açık mı yoksa kapalı mı olduğu sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Reklam
Reklam

On bir ayın sultanı Ramazan ayının hemen ardından idrak edilen Ramazan Bayramı’nda resmi tatil dolayısıyla bankalar hizmet vermemişti. Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte bankaların açık mı yoksa kapalı mı olduğu sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Bayram tatili geride kalırken 5-6 Mayıs tarihlerinde bankaların açık mı yoksa kapalı mı olduğu konusu merak edilmeye başlandı. Banka işlerini halletmek isteyen vatandaşlar ‘Bugün bankalar açık mı?’, ‘5-6 Mayıs bankalar açık mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Detaylar haberimizde…

5-6 Mayıs Bankalar Açık Mı?

1 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı Arifesi ile bayram tatili de başlamış oldu. 2-3-4 Mayıs günleri Ramazan Bayramı idrak edilirken 3,5 günlük tatilin ardından merak edilen pek çok soruya yanıt aranmaya başlandı. Bu soruların başında ise bankaların çalışma günleri yer aldı. Bayramda ilan edilen resmi tatilin ardından 5-6 Mayıs tarihlerinde bankaların açık mı yoksa kapalı mı olduğu araştırılıyor. 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günü resmi tatil ilan edilmediği için bankalar bu tarihlerde normal mesai saatlerinde hizmet verecek.



Resmi Bayramlar

-    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

-    19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

-    30 Ağustos Zafer Bayramı

-    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

-    1 Ocak Yılbaşı, 1 Mayıs ise Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tatildir.

Dini Bayramlar

-    Ramazan Bayramı

-    Kurban Bayramı