Bugün başladı! TC kimlik numaranıza bakın! Son rakamı 2-6 arasında olanlara 19.100 TL ödeme yapılacak!

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamı 2 ve 6 arasında olan kişilere duyuru yapıldı. Bu duyuruların kapsamına göre bu kişilerin banka hesaplarına para ödemeleri yapılacak. Bilindiği gibi gençlik ve Spor bakanlığı bünyesinde kredi ve burs ödemeleri geçtiğimiz aylar içerisinde başlamıştı. Bir sonraki ay ödemelerini merak eden kişiler bu konuda araştırma yapmaya başladılar. Peki, bu ödemeler ne zaman yapılacak?

Reklam
Reklam

Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından yapılan KYK burs ve kredi ödemeleri ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmamışken ödeme takvimi ilgili kişilerle paylaşıldı. Bilindiği gibi bakanlık tarafından yapılan ödemeler ile alakalı takvim belirlenmiş olup ilgililere paylaşılmıştır. Böylece ödemelerin tam olarak hangi tarihlerde yapılacağı hususu da netlik kazanmış oldu.

7000 TL nakit para ödemesi bağlamında 2 gün kaldı! Başvuru yapmayanlar TC kimlik numarası ile hemen yapsın!


Tamı tamına 65 bin TL hibe edilecek! Bu sabah duyuruldu: 18 yaşından büyük herkes başvuru yapabilir, TC kimlik kartınızı hazırlayın!


TC kimlik no ile internetten başvuru yapmak yetiyor! Paralar takır takır hesaba yatıyor! Tam 10.000 TL nakit veriliyor!


TC kimlik no ile başvurana 5 dakika içinde 7500 TL nakit yatıyor! Faiz yok, şart yok, geri ödeme çok kolay! 36 ay vadeli sıfır faizli kredi son dakika!


TC kimlik numarasında bu rakamlar olanlara son dakika olarak 40.000 TL ihtiyaç kredisi müjdesi verildi! Bugün aldın aldın yoksa...





 

Gençlik ve Spor Bakanlığının Hazırladığı Ödeme Takvimi Nasıldır?


 Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından hazırlanmış olan takvim ise şöyle oldu:

•    Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası sonu 0 olanlar KYK burs ve kredi ödemelerini ayın altısında alacak. 

•    Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamı 2 olanlar ayın 7'sinde alacaklar. 

•    Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamı 4 olanlar ayın 8'inde alacaklar. 

•    Türkiye Cumhuriyeti'nin numarasının son rakamı 6 olanlar ayın 9'unda alacaklar. 

•    Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının sonu 8 olan kişiler ödemelerini ayın 10'unda alacaklar.


 

Kime Ne Kadar Ödeme Yapılacak?


Büyük şehirlerde okuyan öğrencilerin barınma taleplerinde büyük zamlar olması sebebiyle kira artışlarının hızla yukarı seviyelere çıkması ile beraber öğrenciler ödemelerde zam talep etti. Türkiye gündemini meşgul eden konuların arasında bulunan burs ve kredi ücretleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile yükseldiği belirtildi. 

KYK lisans öğrencileri için burs ve kredi ödemesi ücreti 850 TL olmuştur. Yüksek lisans öğrencileri 1700 TL oldu. Doktora öğrencileri için burs ve kredi oranları ise 2550 TL olmuştur. Ödemeler öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı son rakamına bağlı olarak belirlenmiş olan gün içerisinde hesaplara yatacaktır. Öğrencilerin burs ve kredi ücretleri her sene artış gösteriyor.