Bugün saat 10.00'da açıklanacak! Emekli ve memur maaşları belli oluyor

TAKİP ET

Haziran ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00'da açıklanacak. Enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte Temmuz ayından itibaren emekli ve memur ödenecek yeni Maaşlar da belirlenmiş olacak. Merkez Bankası piyasa beklenti anketine göre Haziran ayı enflasyon rakamları yüzde 4.4 olacak. Eğer enflasyon verileri beklentiler gibi gerçekleşirse emekli ve Memurun temmuz ayı zammı %44 olacak.

Reklam
Reklam

Emekli ve memurların Temmuz ayından itibaren alacakları yeni maaşları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte netlik kazanacak. TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını saat 10.00'da açıklayacak. Merkez Bankası piyasa beklenti anketine göre Haziran ayında enflasyon yüzde 4.4 çıkacak. Emekliler memurlar bu durumda %44 zam almış olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce yaptığı açıklamada emekliye memura %40 üzerinde zaman verileceğini doğrulamıştı. Peki, emekli ve memura ne kadar zam gelecek? Zam sonrası en düşük emekli ve memur enflasyon farkı ne kadar olacak? SSK ve BAĞ-KUR emeklisi maaşı kaç TL olacak? Evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı ve engelli maaşı ne kadar olacak?
 

TÜİK Saat 10.00'da açıklama yapacak

Emekli ve memur maaşlarının Temmuz ayında zam oranlarının belirlenmesi için haziran ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Enflasyon verilerini bugün Türkiye İstatistik Kurumu saat 10.00'da açıklayacak. Merkez Bankası'nın daha önce yaptığı piyasa beklenti anketlerine göre enflasyon yüzde 3.77 çıkacak. Anadolu Ajansı'nın yaptığı ankette ise yüzde 4.4 beklentisi var. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak net rakamlar sonrasında 15 metre grubunda memur ve memur emekli maaşlarında değişiklik olacak.

 

Memur ve emekli maaşları belli olacak

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Temmuz ayından sonra ödenecek olan memur ve emekli maaşları netlik kazanacak. Memur ve emekli için beklenen zam oranı en az %40. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce en düşük emekli maaşı da değişikliği onaylamış ve en düşük emekli maaşı 3500 TL olarak belirlenmişti. Bugün açıklanacak zam oranları ile birlikte emekli ve memurların yılın ikinci yarısında alacağı Maaşlar netlik kazanmış olacak.
 

Sosyal yardımlara da zam gelecek

Ayrıca enflasyon rakamları sosyal yardım alan vatandaşlar tarafından da merakla bekleniyor. Çünkü enflasyon son rakamlarına açıklaması ile birlikte 65 yaş aylığı, Evde bakım maaşı ve engelli maaşı da değişecek. Bu maaşların tamamına enflasyon oranında zam yapılacak.