Bugün tarihe geçecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.00'te bilim kurulu ile açıklama yapacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs bilim kurulunun son toplantısı başladı. Bakan Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada toplantının 'son' olduğuna vurgu yaptı. Toplantı sonrası ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapacak.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlerdir dikkat çektiği en önemli bilim kurulu toplantısı şu dakikalarda gerçekleşiyor. Bakan Fahrettin Koca toplantıya girmeden önce sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak bilim Kurulunun “son” toplantısını gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Bugün bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar aynı zamanda koronavirüs salgını başladığı günden bu yana alınan tarihi kararlar olacak. Maske zorunluluğu olmak üzere kısıtlamaların hayatımızdan tamamen çıkması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saat 15.00'te bilim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapacak.

Maske zorunluluğu bu toplantı ile kalkıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Adıyaman ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda bugün gerçekleşecek olan bilim Kurulu toplantısında alınacak kararlara ilişkin mesajları vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ziyaret sırasında maskesiz olması ve sosyal mesafeyi kaldırması dikkatlerden kaçmamıştı. Bugünkü Bilim Kurulu toplantısında en önemli gündem maddesi kapalı alanlarda ve toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kaldırılması olacak. Aynı zamanda koronavirüse ilişkin birçok yasağın da bugün itibariyle hayatımızdan çıkacağı biliniyor.

Açıklama saat 15.00'te yapılacak

Bilim kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 12.00'de toplandı. Toplantısı sıralarda da devam ederken Cumhurbaşkanlığı tarafından da bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 15.00’te bilim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bilim kurulunda alınan kararları bilim kurulu üyeleri ile beraber açıklayacağı tahmin ediliyor.