Bulaşık makinenizi bu yöntem ile yeni gibi yapın! Tek ihtiyacınız olan elektrikli süpürge!

TAKİP ET

Olmazsa olmazlarımızdan sayılan bulaşık makinenize bu yöntem sayesinde yeni gibi kullanın. Hem de bu yöntemi uygulayabilmek için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yok!

Bulaşık makinesinin rahatlığına alışanlar onsuz bir şey yapamaz hale geliyor. Adeta kalabalık sofraların baş tacı! Ancak her elektronik alette olduğu gibi bulaşık makineleriniz da zamanla yıpranır ve eskir. Bunarın başlıca sebebi olarak yağ, kir ve yemek kalıntıları gösterilebilir. Ancak bu sorunu kolaylıkla çözebileceğiniz bir yöntemi sizler için araştırdık. İşte kolaylıkla halledebileceğiniz bu yöntem…

Tek ihtiyaç: elektrik süpürgesi

Kullandığınız bulaşık deterjanları, yağ kir ve yemek artıkları zamanla makinenizin görünen ve görünmeyen kısımlarında birikerek makinenizin eskisi kadar güzel çalışıp yıkamasına engel olabilir. Ancak bu sorundan çok kolay bir yöntem ile kurtulup makinenizin eskisi gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey; elektrik süpürgesi.

Öncelikle işe bulaşık makinesinin iç kısmında görünen büyük parçaları temizlemekle başlayın. Sonrasında tırnakları temizleyebilmek için pervane ve filtreyi çıkarın ve süpürgeyi bu kısımlara tutun. İçerisinden bir şeyler çıkıp çıkmadığından emin olabilmek için süpürgenin ağız kısmına bir ten çorap geçirerek deneyebilirsiniz. Ancak bu yöntemi denemeden önce makinenizin bu işlemi kaldırıp kaldıramayacağından emin olmalısınız. Ardından makinenizin ilk günkü performansı ile çalıştığına şahit olacaksınız.