Bulgarların PCR testini kaldırmasıyla Edirne Ulus pazarına akın ettiler

TAKİP ET

Bulgaristan hükümetinin son dakika açıklamasıyla PCR testini geçişte isteme zorunluluğunu kaldırması Bulgarlar Edirne'ye akın ettiler.

Reklam
Reklam

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından artan korona virüs vakaları sebebiyle Türkiye’yi kırmızı listeye almıştı. Türkiye’nin listeye girmesiyle ülkeye giriş yapanlardan vatandaşlarından aşı kartı ile birlikte zorunlu PCR testi istenirken, Türkiye’den Bulgaristan’a geçiş için istenen 600 liralık PCR testi sebebiyle Bulgarlar Edirne’ye akını kesmişti.bBu durum Türkiye’deki esnafın işlerinin bozulmasına sebep olmuştu Öte yandan son dakika kararı ile Bulgaristan'ın her geçişte PCR testi isteme zorunluluğunu kaldırması üzerine Bulgar vatandaşları alışveriş için yeniden Edirne’ye gelmeye başladı.

İŞLERİMİZ ŞUANDA ÇOK İYİ
Esnafın yüzünü güldüren bu durum pazarın şenlenmesine sebep olurken Ulus Pazar esnaflarından Tuncel Nierve, PCR testinin kalkmasıyla esnafın yüzünün güldüğünü belirterek, “Bulgarlar tekrardan gelmeye başladı ve esnafımızın da yüzü tekrardan gülmeye başladı. İşlerimiz şu anda çok iyidir, 2 hafta biraz çabaladık ama yine pazar toparlanıyor. Soydaşlarımız, vatandaşlarımız tekrardan geliyor. Bulgar vatandaşlarımız bagajlarını doldurup gidiyorlar. Gelemiyorlardı, maliyetler çok yükselmişti. Şimdi kalktı, rahat rahat geliyorlar” dedi.

TEST KALKTIĞI İÇİN MUTLU OLDUK
PCR testinin kalkmasıyla mutlu olan Bulgar halkı bu durumdan oldukça memnunlar. Fiyatlardan da oldukça memnun olduklarını dile getiren Bulgar vatandaşlar rahat rahat alışveriş yapabildiklerini dile getirirken iki haftada bir Türkiye’ye geldiklerini söyledi.
BULGAR MÜŞTERİLERİMİZ TEKRAR GELMEYE BAŞLADI
PCR testi kalktıktan sonra Edirne'nin hareketlendiğini ifade eden Bostan Pazarı esnafı Metin Doğan, “PCR testi kalktıktan sonra Edirne hareketlendi. Bulgar müşterilerimiz tekrar gelmeye başladı. Onlar memnun, biz onlardan memnunuz. İnşallah bu süreç devam eder böyle. PCR testi kalktığı için hepsi başladı gelmeye. Aşısı olmayanlara da günlük test istiyorlar, o da 10 leva. Bulgar vatandaşların canını yakmıyor, yüksek gelmiyor. Bunun için rahat gidip geliyorlar. Ama bundan önceki dönemde 90 levaya test yaptırıyorlardı, yüksek olduğu için gelemiyorlardı” ifadelerini kullandı.

 

Bulgar PCR