Bunları yapın yeni güne dinç ve enerjik bir şekilde başlayın!

TAKİP ET

Sabah uyandığınızda yataktan kalkmak istemiyor, her tarafınızda ağrı hissediyor ve kendinizi keyifsiz hissediyorsanız; doğru yerdesiniz! Yapacağınız ufak tefek değişikler sayesinde hayatınızda tanıdığınız en enerjik insan kendiniz olacaksınız…

Reklam
Reklam

Gerek hava değimleri, gerek psikolojik sorunlar, gerek sağlık problemleri gerekse de çevresel faktörlerden dolayı sabahları uyandığınızda ve gün içerisinde kendinizi depresif hissediyorsanız, içinizden hiçbir şey yapmak gelmiyorsa ve kolunuzu kaldırmaya bile haliniz yoksa uygulayacağınız birkaç taktik ile tüm bu olumsuz davranışlardan ertesi gün kurtulacaksınız! Gelin birlikte neler yapacağız inceleyelim…

Dinç, enerjik ve pozitif bir vücut ve hata için:

Geceleri gerekmedikçe çok geç saatlerde yatmamaya çalışın,

Sabahları uyandığınızda 1 ılık su bardağının içerisine 1 dilim limon, 2 karanfil ve 1 çay kaşığı zencefil ekleyerek tüketin. Bu sayede metabolizmanız hızlanacak ve siz de daha enerjik olmuş olacaksınız.

Sabahları aç karnına kahve tüketiminden uzak durmaya çalışın. Metabolizmanızı hızlandırmak için yukarıda verdiğimiz yöntem çok daha etkili ve sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Kahvaltınızda yumurta, süt ve süt ürünleri, gibi protein kaynaklı besinler tüketmeye çalışın. Çay ua da kahvenizi; en az 1 saat sonra tüketebilirsiniz.

Uyumadan en az 2 saat önce yemek yemeyi kesmelisiniz. Yatacağınız sıralarda yiyeceğiniz sağlıklı bir besin bile olsa midenizde rahatsızlıklara sebep olarak uyku kalitenizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Uyumadan önce yemek yememeye özen gösterdiğiniz gibi kafein içeren çay ve kahve gibi besinlerden de özellikle uzak durmaya çalışın.

Size kısa dönemli enerji verecek besin ya da içecekler yerine gün boyu zinde tutacak ve enerji verecek şeyle tüketmeye çalışın.

İmkanınız varsa sabah uyandığınızda pencerenizi açarak 10 saniye dışarıdan hava alabilirsiniz. Temiz hava bedeniniz için çok iyi gelecek.