Bunu duyan çok üzülecek! İki katından fazla zamlandı, her gün yediğimiz şey 40 yılda 1 olacak…

TAKİP ET

Film gecelerinde, aile saatlerinde ara öğünlerde… Aklınıza gelebilecek her zaman tüketilen kuruyemişe zam! Hem de 2 katından fazla…

Reklam
Reklam

Artan enflasyon oranı ile ters orantılı olarak alım gücünün düşmesi her şeyi etkiledi. Alamayan vatandaş da şikayetçi. Satamayan esnaf da! Sürekli zamlanan ürünlerin arasına kuruyemiş de eklendi. Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan kuruyemişe 2 katından fazla zam…

Vatandaş da esnaf da şikayetçi

Sürekli artan fiyatlar alıcıyı da satıcıyı da derinden etkiliyor. Satıcı da artan fiyatlardan oldukça şikayetçi ancak duruma getireceği bir çare yok… Esnaf çareyi full karışık pakette aramaya çalışıyor.

Hayaller iptal

Beyaz peynir, kırmızı et, tavuk eti, sucuk pastırma, şimdi de kuru yemiş. Esnaf yılbaşı yaklaşırken kuruyemişte beklediği hareketliliği göremedi. Çünkü her sektörde olduğu gibi kuruyemiş sektöründe de gelen zamlar soğuk bir tokat gibi çarptı!

Antep fıstığı geçen senelerde 100 ila 160 TL arasında satışa çıkarken bu sene 380 TL’den alıcısı ile buluşuyor. Fındık bile kilosu 80 ila 120 TL arasında satılırken şimdilerde 185 TL’den işlem görüyor. Esnaf bu sene yılbaşı için beklediği satışlarda yüzde 30 azalma olacağını öngörüyor.