Burak Elmas, suçluyu buldu!

TAKİP ET

Galatasaray Fenerbahçe arasındaki heyecanlı mücadele sona erdi. Süper Lig'in 13.haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, zafer sevinci yaşadı. Maç sonrasında Galatasarsay Başkanı Burak Elmas, hakemi hedef alan açıklamalarda bulundu. İşte Burak Elmas'ın açıklamaları ve son gelişmeler…

Reklam
Reklam

Burak Elmas, Galatasaray Fenerbahçe karşılaşmasının ardından hakeme eleştirilerde bulundu. TFF’ye isyan bayrağı çeken Burak Elmas, Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye kendi evinde yenilmesinin ardından suçluyu TFF ve maçın hakemi olarak gösterdi. Süper Lig 13.haftada Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenildi.

Burak Elmas, Nef Stadyumu’ndaki mücadele sonrasında maçın hakemi Halil Umut Meler ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu:

“Bugün Nef Stadyumu’nda çok kötü niyetli bir hakem yönetimi bulunuyordu. Bunu tahmin etmemize rağmen bir şans vermek istedik. Takımımızı yavaşlatan, bize kartlar vermek isteyen bir yönetim vardı. Çok uğraştım. Konuşmayalım, düzelsin bu zihniyet Türk sporuna hakim olmasın diye. Galatasaray’ın haklarını korumaktan çekinmeyeceğiz.”

Burak Elmas sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yarın TFF’ye gideceğim. Bu toplantıda MHK başkanının olmasını ve Halil Umut Meler’in hakem raporunun da olmasını talep edeceğim. Bazı kulüpler bunu el altından alıyor. Biz bunun açıklamasının herkesle paylaşılmasını istiyoruz.” 

Burak Elmas’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

“Uzun bir süredir sistem değişikliği için çaba harcıyoruz. MHK seçildiğinde tebrik ettik. Bugün stadyumda kötü niyetli bir yönetim vardı. Bu hakemin geçmişte de kötü performansları bulunuyor. Bir şans vermek istedik. Oyuncularımıza kart vermek için uğraşıldığını gördük. 

Yarın Türkiye Futbol Federasyonu’na giderek bir toplantı isteyeceğim. Bu toplantıda MHK Başkanı ve maçın hakeminin de olmasını talep edeceğim. Ayni zamanda maç raporunun da paylaşılmasını istiyorum. Başka kulüplere el altından veriyorlar. 

TFF’ye de bir uyarı yapmak istiyorum. Buraya gelen yetkili, nasıl davranacağını bilmiyordu. Nasıl davranacağını bilmeyen bir yetkiliyi göndermeyin bir daha. Ev sahibi olmayacağız.

Fenerbahçe’nin attığı golden sonra yedek kulübesinin bizim tribünümüze gelmesi hoş değil. Sayın Ali Koç da takımını uyarır sanırım. Ona da bir serzenişte bulundum.

 Biz takımımıza güveniyoruz. Bu işi başaracağız. Galatasaray, devrimle Türk futbolunun öncüsü olacak. Tek tek kararları açıklamayacağım. Genel olarak çok kötü. Galatasaray’ın saha ve seyirci avantajını sergileyecek performansını engelledi. Hocamıza verdiği kart, vermediği fauller… Bizim oyunumuzu etkiledi. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bu hakem onlara da hatalar yaptı. Rakinimize de böyle hatalar olursa yarın oturur konuşuruz.

Yetkili kişi haddini bilmedi. Yarın yüz yüze anlatacağım. TFF içindeki düzenden rahatsız olmayan iyi bir düzen olduğunu söyleyenler var. Bunların stada girmemesi için her şeyi yapacağım. 

Biz hala aynı yarıştayız. Bir mağlubiyet bizi bu yarıştan koparamaz. Çok güvendiğimiz bir takımımız var. Bu takım en az 5-6 yıl beraber oynayacak bir takım. Avrupa’da da tepeye oynayacak bir takım yaratmak istiyoruz. Bu nedenle tek bir maçla bakış açısı değiştirmek doğru olmaz.

Benim en büyük korkum sistemin bizi engellemeye çalışmasıydı. Bazıları bu sistemin değişmesini istemiyor, çamurdan beslenenler var. Biz değiştireceğiz; ya sistem bizi yiyecek ya da biz sistemi değiştireceğiz.

Yalnızca Galatasaray’ın aleyhinde alınan kararlar değil. Memnun olan kimse yok, Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye her hafta birine yaparak kavga ortamı yaratmak isteyen insanlar var. Federasyonda sistemsel şeyler değişmezse kulüplerle de konuşacağız. Oyuncumuza verilecek ceza pazarlaığını yapan kulüp başkanı oldu. Böyle çirkin bir sistem içindeyiz. Bugünkü hakem performansı da basit bir kötü performans değildir. Bu oyunun bir parçasıdır. Bu sistemi onlara bırakmayacağız.

Bundan sonra kimseyi rahat bırakmayacağım. Bu sistemi bozmak isteyenleri rahat bırakmayacağım. Yapılan kötülükler de öyle aleni yapılıyor ki… Bu kirli oyunun aktörlerinden Türk futbolunu temizlemek istiyoruz.  Bu sistem içinde çok mücadele etmek gerekiyor. 

İsimler değişir ancak biz sistemin değişmesini görmek istiyoruz. İsimler değişiyor ama sistem değişmiyor. Oraya getireceğimiz arkadaşların yardımcı olması lazım. Hakem raporlarının da açıkca yayınlanmasını istiyoruz.

Ne olursa olsun kendi stadımda yabancı madde atılmasını istemiyorum. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Galatasaray’ın Stadı’nda sahaya müdahele edilmez. Ben kabul etmiyorum.

Birçok maçta bazı detaylar verilmezken bugün zoom yaparak detaylı görüntüler verildi. Bu doğrudur ama her maçta verilmeli. 

Sistem üzerindeki çabalarımız engelleniyor. Şeffaf aktörlere ihtiyacımız var. Ben diğer kulüp başkanlarımızın da gelmesini isteyeceğim. MHK’da aile ilişkileri var. Başarılı hakemler tanıdıkları olmadığı için hakemliği bıraktılar.

Beşiktaş maçında da hakem performansından memnun değilim. Ama oradaki maçta hakemin performansımızı bu kadar etkilediğini düşünmüyorum. Kazanmadığımız zamanki hareketlerimiz bizi başarıya götüren davranış biçimidir. Galatasaray’ın bugünkü oyununa müdahale edildi.

galatasaray fenerbahçe fenerbahçe galatasaray