Burs dilekçesi nedir? Burs dilekçesi nasıl yazılır? Burs dilekçesi örneği

TAKİP ET

Her bir öğrencinin maddi durumu iyi olmadığı için öğrenciler arasında eşitsizlik doğabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek amacıyla burs dilekçesi dağıtılıyor. Peki, burs dilekçesi nedir? Burs dilekçesi nasıl yazılır? Burs dilekçesi örneği...

Reklam
Reklam

Günümüzde üniversiteye giden pek çok öğrenci bulunuyor. Her bir öğrencinin maddi durumu iyi olmadığı için öğrenciler arasında eşitsizlik doğabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek amacıyla burs dilekçesi dağıtılıyor. 

Burs dilekçesi nedir? 

Burs dilekçesi, burs almak isteyen öğrencilerin başvurduğu bir dilekçe türüdür. Bu dilekçeyle beraber öğrenci kendi eğitim masraflarını karşılamak adına bir miktar burs almaya hak kazanabiliyor. Burs başvurusu hem kamu hem de özel kuruma yapılabilir. 

Burs dilekçesi nasıl yazılır? 

Bazı öğrenciler burs dilekçesi yazarken tam olarak ne yapması gerektiğini bilmediği için burs dilekçesinin nasıl yazıldığına dair araştırmalar yapmakta. Burs dilekçesini yazmak o kadar da zor değildir. Dilekçeyi yazarken önemli olan doğru bilgileri vermek ve gereksiz olan bilgilerden kaçınmaktadır. 

Burs dilekçesi yazarken talep edilen burs miktarının eklenmemesi gerekir. Bununla birlikte ailenin aylık olarak elde ettiği gelir de dilekçede yer almalıdır. Okul, açık adres ve iletişim bilgileri de belirtilmelidir. Bilgiler yeterli olduğu takdirde burs başvurusu daha hızlı sonuçlanır. 

Burs için hangi belgeler gereklidir? 

Burs için lazım olan en önemli belgelerden biriside öğrenci olduğunuzu kanıtlamak adına istenen öğrenci belgesidir. Bunun yanı sıra burs başvuru formu, vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, kira kontratı ve son dönem not belgesi gibi evraklar gerekebilir.

Burs dilekçesi örneği:

burs dilekçesi burs dilekçesi nasıl yazıllır burs dilekçesi nedir burs dilekçesi için gerekli belgeler burs dilekçesi örneği