Bursa'da arkadaşına şaka yaparken alevlerin arasında bıraktı!

TAKİP ET

Bursa'da arkadaşıyla şakalaşırken üzerine dezenfektan dökülen çocuk, ateşe verilir verilmez alev alev yanmaya başladı. Büyük çabayla söndürülen 13 yaşındaki çocuk hastanede yoğun bakıma alındı.

Reklam
Reklam

Olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi'nde bulunan parkta meydana geldi. İddialara göre Burak A. (14) ve İsmail K. (13) isimli iki çocuk dezenfektan üretimi yapan meslek lisesinin bahçesinde bulunan varillerden dezenfektan aldı. Daha sonra parka giden çocuklar birbirlerine dezenfektan atarak şakalaşmaya başladılar.



Bir süre sonra İsmail K, yanındaki dezenfektan dolu şişeyi, Burak A.'nın üzerine boşalttı ve yaktığı çakmağı arkadaşının üzerine attı. Burak A. bir anda alev aldı ve yanmaya başlarken can havliyle kendisini yerlere attı. Gencin feryadını duyan çevredeki vatandaşlar, su ve ceketleri ile çocuğa müdahale ettiler. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri ise vücudunda ağır yanık oluşan Burak A.'yı ambulansa alarak Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldılar.



Hastanede tedavi altına alınan Burak A.'nın hayati tehlikesinin olduğu anlaşıldı ve hemen yoğun bakım ünitesine alındı. Olaydan hemen sonra bir soruşturma başlatan polis,  İsmail K.'nın ilk olarak önce ormanlık bir alana kaçtığını tespit etti. Daha sonra çevrede bulunan bir anaokulunun bahçesinde uyukladığını gören polisler 14 yaşındaki çocuğu gözaltına aldılar. 

Diğer taraftan yaşanan acı olay çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde İsmail K.'nın olayın yaşandığı yerden ayrılıp, dezenfektan dolu şişeyle geri geldiği ve Burak A. ile şakalaştıktan sonra Burak A.'nın alev aldığı ve çevredeki vatandaşların da panikle yanan çocuğa yardım ettiği görüldü.
 

bursa dezenfektan şaka yangın 2 arkadaş