Bursa'da çıkan yangında Suriyeli aile yok oldu

TAKİP ET

Bursa'da çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili kahveden detaylarda ortaya çıktı. Yangın sırasında, 2017 yılında Suriye'de yaşanan Savaş nedeniyle kaçan ve Türkiye'ye sığınan bir aile yok oldu. Hayatını kaybeden Suriyeli ailenin amcası, "Suriye'deki iç savaştan kaçtık. Ama burada başımıza böyle acı olay geldi. Dünya böyle. Çok üzgünüz" dedi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesinde bir apartman dairesinde yangın çıktı. Yangında 8'i Çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Yangında hayatını kaybedenlerin Suriyeli bir aile olduğu öğrenildi. Yangında yaşamını yitiren ailenin isimleri ise şu şekilde; Anne Amine El Cesim (30) ile çocuklar Ahmet El Cesim (10), Ali El Cesim (10), Muhammet El Cesim (3), Yasir El Cesim (2), Ahmet El Cesim (6), Garam El Cesim (8), Maram El Cesim (10), Ali El Cesim (10).

Savaştan kaçtılar Türkiye'de yok oldular

Suriyeli ailenin 2017 yılında savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı öğrenildi. Ailenin yakınlarından olduğu öğrenilen bir kişi olay yerinde yaptığı açıklamada, "Ben evde otururken Hüseyin El Cesim aradı. Acil gelmemi istedi. Ancak bizi yukarı salmadılar. Çok üzgünüz. 2 çocuk bugün misafirlik için geldi. Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nden geldiler. Yangının ne sebepten dolayı çıktığını bilmiyorum. 2017 yılında geldiler. Halep'te yaşıyorduk. Savaştan kaçtık. Yeğenlerim burada hayatını kaybetti. Dünya böyle" dedi.